Nieuwe gemeente sluit overeenkomst met dierenbeschermers af

WINSUM – “Het is natuurlijk een wat ludieke bijeenkomst vandaag, op dierendag een overeenkomst over de dieren noodhulp ondertekenen,” zei Marijke van Beek. Vandaag ondertekende zij namens de Hogelandgemeenten een overeenkomst met Joyce Schorren, regiomanager van de Dierenbescherming, in het gemeentehuis van Winsum.

“Het is een van de eerste contracten die we als Bedum, Winsum, Eemsmond en De Marne afsluiten voor volgend jaar. Aanvankelijk zou de burgemeester van Winsum de handtekening zetten. Omdat hij ziek is, ben ik opgeroepen. En het is heel bijzonder dat ik als burgemeester van Eemsmond in de raadszaal van Winsum dit contract mag tekenen.” Zij wees erop dat de afzonderlijke gemeenten eigen arrangementen met verschillende organisaties hadden. Met deze overeenkomst is dat geharmoniseerd. Het gaat om een contract van zo’n 53.000 euro waarvoor de Dierenbescherming als een soort hoofdaannemer ook de dienstverlening van het dierenasiel Zuidwolde en de Dierenambulance op zich neemt. Joyce Schorren, ook namens het asiel en de ambulance,  merkte op dat de gemeente Het Hogeland meer taken voor de dierenbescherming op zich neemt dan de wet voorschrijft. “In de overeenkomst zit ook het afvoeren van kadavers, advies en preventie in samenwerking met thuiszorg en de GGD.”

De bijeenkomst verliep onder toezicht van de semi-labrador Maxima. Deze hond was zeer gevoelig voor opdrachten uitvoeren met een snoepje als beloning. Een beetje Methode Ceasar zou geen kwaad kunnen, voor de overigens lieve asielhond.

Reacties