Week van de Veiligheid: Burgernet

Foto: week van de veiligheid

HET HOGELAND – Van 8 tot en met 14 oktober is het de Week van de Veiligheid. Een goed moment om samen met de gemeente en de politie te werken aan veiligheid in uw buurt.

Met Burgernet kunt u helpen om verdachten, voertuigen of vermiste personen op te sporen. Deelname aan Burgernet is gratis. Hoe meer mensen meedoen aan Burgernet, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht of vermist persoon opspoort.

Hoe werkt Burgernet?

Burgernet wordt ingezet bij bijvoorbeeld diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving en vermiste personen. Wanneer u deelnemer bent, ontvangt u een spraak- of sms-bericht met het verzoek in uw buurt uit te kijken naar een persoon of voertuig.

Naast spraak- of sms-berichten is er Burgernetmail. Burgernetmail maakt deelnemers alert op veiligheidssituaties. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld verdachte situaties of als de politie getuigen zoekt van bijvoorbeeld een woninginbraak of een brandstichting.

Burgernetapp

Burgernet heeft een gratis app. Voor het gebruik van de Burgernetapp is aanmelden als Burgernetdeelnemer niet nodig. De Burgernetapp maakt gebruik van de GPS-locatie van uw telefoon om u Burgernetacties te sturen die betrekking hebben op uw directe omgeving. Op het moment dat er een Burgernetactie in zo’n gebied is, krijgt u een actiebericht.

Aanmelden

Heeft u zich nog niet aangemeld voor Burgernet? Iedereen van 16 jaar en ouder kan deelnemen. Meldt u aan via Burgernet.nl of download de Burgernetapp en kies voor de optie aanmelden Burgernet. Samen kunnen we onze buurt veilig houden.

Reacties

article
121539
HET HOGELAND – Van 8 tot en met 14 oktober is het de Week van
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20181010/121539/
2018-10-10T19:50:48+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/10/10195030/Week_van_de_Veiligheid-1132x670.png
Nieuws