Hervormingsdag Maranathakerk Bedum

Foto: Maranathakerk Bedum

BEDUM – Op woensdag 31 oktober 2018 is het Hervormingsdag. Op die datum in 1517 publiceerde Maarten Luther 95 stellingen op de deur van de slotkapel in de Duitse plaats Wittenberg. Deze gebeurtenis had grote gevolgen voor het leven in Europa.

De betekenis van deze hervormingsbeweging – het begin van de Reformatie en de geboorte van het protestantisme – lag met name op het gebied van kerk, theologie en cultuur. Een vernieuwingsproces dat kerk en wereld heeft veranderd. Ze leidde voorts tot een hervorming van het politieke en sociale leven.

De drie Protestantse gemeenten in Bedum willen graag, evenals voorgaande jaren, aan deze (kerk)historische ontwikkelingen op een eigentijdse wijze aandacht besteden. We willen uit dankbaarheid aan God een bijeenkomst organiseren op Deo volente woensdag 31 oktober a.s. in de Maranathakerk, ingang Kleinestraat te Bedum.

Prof. dr. Jan Hoek, vanaf 2004 hoogleraar systematische theologie in Leuven (Evangelische Theologische Faculteit), zal voor ons spreken. Zijn thema: 400 jaar ‘Dordt’- waar staan we nu. Het programma bestaat afwisselend voorts uit samenzang en het optreden van het C.G.Z. ’t Korenbloempje onder leiding van mevrouw A. Meng. Het orgel zal worden bespeeld door de heer Fokke Rook.

Er is ruim gelegenheid om over het thema door te spreken. De avond begint te 19.45 uur. Er is een pauze met koffie e.d.

Voor de bestrijding van de onkosten willen we graag een collecte houden. De avond zal omstreeks 22.00 uur worden afgesloten. Het geheel staat onder leiding van Mente de Vries uit Bedum.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Bert Hoorn, telnr. 050 3013997 of per e-mail: [email protected]

Cookieinstellingen