Eltjo Dijkhuis nieuwe voorman GemeenteBelangen

Eltjo Dijkhuis, de nieuwe voorman
Eltjo Dijkhuis, de nieuwe voorman
Foto: Berto Merx

HET HOGELAND – Door de aanstaande benoeming van wethouder Harald Bouman tot burgemeester in de gemeente Noordoostpolder moest GemeenteBelangen Het Hogeland op zoek naar een nieuwe lijsttrekker en beoogd wethouders kandidaat. De keus is daarbij gevallen op raadslid Eltjo Dijkhuis (34).

“Eltjo is al 8 jaar raadslid voor onze partij en stond op nummer twee van onze kieslijst, hij heeft de afgelopen jaren veel politieke ervaring opgebouwd, zowel gemeentelijk als in de provincie. Daarnaast is hij bestuurslid van de Vereniging Groninger Gemeenten, waar verder alleen wethouders en burgemeesters in het bestuur zitten, dus je kan wel wat aan hem overlaten,” aldus partijvoorzitter Jaap Nienhuis. “We zijn ervan overtuigd dat we in Eltjo de juiste man naar voren hebben geschoven voor deze post.”

Eltjo Dijkhuis heeft een achtergrond als historicus en (beleids)onderzoeker en is momenteel werkzaam als communicatie en fractiemedewerker bij de Statenfractie Groninger Belang. Hij heeft heel veel zin in zijn nieuwe klus: “GemeenteBelangen is een plezierige partij, we hebben een grote club enthousiaste bekwame leden en vrijwilligers en het is een hele eer dat ik deze mooie club mensen die houden van het Hogeland mag aanvoeren. Dit komt natuurlijk wel onverwacht, burgemeestersbenoemingen zijn immers volstrekt vertrouwelijk, maar ook dat hoort bij de politiek. Ik ga me er volop voor inzetten en kijk uit naar de campagne!”

Vrijdagmiddag bleek dat het niet mogelijk was om Harald Bouman van de kieslijst af te halen. GemeenteBelangen gaat nu als lijst 1 de verkiezingen in waarbij de nummer 2 de lijstrekker is van de lokale partij.
Dit betekent ook dat de derde man op de lijst, Roelf Torringa, een nieuwe rol krijgt. De akkerbouwer uit Winsum en voormalig LTO-Noord voorman wordt nu de tweede man van de lokale partij.

Cookieinstellingen