Geen poep meer op de stoep

Foto:
EEMSMOND – Gemeente Eemsmond gaat toezichthouders inzetten om hondenbezitters die de drollen van hun viervoeters niet opruimen aan te spreken of te bekeuren. Om een vermaning of boete te voorkomen kan de ‘baas’ de geur- en instapobjecten in, door de gemeente gratis aangeboden, poepzakjes verzamelen en in afvalbakken deponeren.
De gemeente hield een succesvolle proef in Uithuizen en Warffum. “De resultaten zijn bemoedigend, maar het moet nog beter” zegt wethouder Harald Bouman in gemeentenieuws.
Artikel 2:58 van de Algemeen Plaatselijke Verordening luidt:
“Degene die zich met een hond op een openbare plaats begeeft is verplicht ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van die hond onmiddellijk (nog lekker dampend warm en optimaal geurend) worden verwijderd.
In lid 2 staat dat gehandicapte eigenaren van een geleidehond of sociale hulphond zijn uitgezonderd van de verplichting.
Er zijn 5 nieuwe locaties aangewezen voor poepzakjes en afvalbakken:
– Het Gruin Lap tegenover de Albert van der Zielstraat in Zandeweer
– De Zuster Kortestraat in Roodeschool
– De Breedeweg in Kantens
– De Streeksterweg in Usquert
– De Bommelvijver in Uithuizermeeden.
Op de proeflocaties in het Boukemapark en bij de haven in Uithuizen, de Zuiderweide en de haven in Warffum blijven de zakjes en afvalbakken.
“Er is geen enkel excuus meer om de drollen te laten liggen. Iedereen die dat wel doet loopt nu ook de kans om bekeurd te worden. Het is ons echt menens” aldus Bouman.
Zonder in de stront te willen roeren, vraagt uw verslaggever zich af, of er ook een gebod komt voor katten. Wat vindt u?

Reacties