St. de VLIJT breed vertelt het hele verhaal over de Togtemaarschool

Foto: St. de Vlijt breed

BEDUM – Ten eerste wil de Stichting nog steeds dat de kinderen een veilige en nieuwe school krijgen en dat dit zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden maar hetgeen wij als omwonenden willen is dat dit op de huidige locatie wordt gerealiseerd.

Dat de kinderen de huidige school als noodschool mogen gebruiken maakt meteen duidelijk dat de huidige Togtemaarschool aardbevingsbestendig is en dat stemt ons als buurt gerust en dat geeft ons de gelegenheid om een procedure aan te spannen.

Nu de raad van Bedum een verklaring van geen bedenkingen heeft afgegeven denkt iedereen dat de school nu snel gebouwd kan worden. Dit is echter niet het geval want eer de procedure is doorlopen of de school wel of niet op de nieuwe locatie wordt gebouwd zijn we wel een paar jaar verder.

Een eerste bezwaarschrift ligt momenteel onder de rechter en wij zien de uitspraak van de rechter met groot vertrouwen tegemoet omdat de Gemeente toch wel enige foutjes heeft gemaakt o.a. een formele schrijffout in een officieel document en werkzaamheden heeft verricht waar nu nog een vergunning voor moet worden aangevraagd. De Stichting heeft inmiddels een jurist in de arm genomen omdat het voor hem gesneden koek is hoe er met wet-artikels moet worden omgegaan.

Mocht de rechter positief besluiten in het voordeel van de Stichting dan kan de Gemeente weer terug naar de tekentafel en kan er opnieuw worden nagedacht over een prachtige nieuwe aardbevingsbestendige Togtemaarschool op de huidige locatie. Een locatie die aan alle wensen van Stichting Marenland voldoet, zoals een Cruijffplein, een laagbouwschool en parkeerplaatsen op eigen terrein.

Ingezonden door Stichting De Vlijt breed

Cookieinstellingen