Twee Bedumer brandweervrijwilligers Koninklijk onderscheiden

Foto: Credits: Twitter Roelf Knoop

BEDUM – Jan Dijkman (59) en Chris Bulder (57), beiden lid van de vrijwillige brandweer in Bedum, kregen zaterdagavond een Koninklijk onderscheiding uit handen van burgemeester Erica van Lente. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse korpsavond die in hotel ’t Gemeentehuis in Bedum werd gehouden.

Dijkman trad in 1990 tot het brandweerkorps toe. Hij diende tot en met maart van dit jaar. Ook was hij jarenlang lid van het bestuur van de personeelsvereniging van de Bedumer brandweer: ‘Plicht en vriendschap’. Bulder werd in 1994 lid van de Bedumer brandweer. Begin dit jaar legde hij de vrijwillige werkzaamheden neer. Chris Bulder was net als zijn collega Jan Dijkman jarenlang actief als bestuurslid van ‘Plicht en vriendschap’.De twee Bedumer brandweerlieden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

Tijdens de korpsavond werd ook Bert Reitsema in de bloemen gezet. Hij is dit al 40 actief binnen de Bedumer brandweer. Reitsema werd eerder al Koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten voor de brandweer.

Cookieinstellingen