Wat ben ik blied das mie holpen hest

WINSUM – Een tegenvallende dag? Het wil allemaal even niet of zoek je gewoon even een vriendelijk woord? Wandel eens naar de straten Rondom de Obergummer Kerk.

De kaarten met blij- makende teksten zijn waarschijnlijk al weggehaald, maar wanneer de zondagmiddag uitgesproken intenties van de bewoners Rondom de Obergummer Kerk (ROK) zijn blijven hangen, krijg je vriendelijkheid en in ieder geval aandacht en een ‘dorpsgewone’ groet.
Naar schatting 50 bewoners van straatjes Rondom de Obergummer Kerk waren zondag bij elkaar gekomen om ‘gewoon’ bij elkaar te zijn. In de kerktuin waren zitjes geplaatst en zaten de buurtbewoners heerlijk in het warme najaarszonnetje te keuvelen. Opgeplakte naamkaartjes maakten contact gemakkelijker en mensen (oh, heet jij zo) net even toegankelijker.
 
Jan Bijsterveld sprak, staand op een wankele stoel, ‘zijn’ buurtgenoten in een mengelmoes van Neder- Saksisch/ Gronings en Nederlands toe. Zijn boodschap was naast hartverwarmend óók  eenvoudig, kort en bondig: ‘Geef om je omgeving, geef om de mensen, wees wat vriendelijker en geef wat meer aandacht.’
De Rondom- de- Obergummer- Kerk- woners deden vervolgens mee aan verschillende activiteiten, zoals: koken, vogelhuisjes maken, wandelen door het oude centrum of lekker in de zon zitten.
Na 50 vriendelijk, opgestoken handen en ‘fijne dag verder’ stapte uw verslaggever met een glimlach van oor tot oor en een warm gevoel naar zijn volgende afspraak, hopend dat de boodschap van de mensen ROK zich snel verder zal verspreiden.
Cookieinstellingen