Velen doen mee en dan wint Dokkumer EE

WINSUM – Met maar liefst 31 teams startte de Baistemaatpubquiz op vrijdagavond. De organisatie was, zoals gebruikelijk, in hadden van de mannen van Traliedeur. Een zeer gevarieerde quiz werd de deelnemers voorgeschoteld.

De sfeer zat er van af het begin goed in, maar de 8e en tevens laatste ronde was het hoogtepunt van de avond. Deze ronde bestond uit louter Nederlandstalige muziek. Het tiende werd door quizmaster Rick aangekondigd met de woorden: “ga maar eens staan, dat kan wel bij dit nummer.” Het nummer: “links rechts” van de Snollebollekes, volgend jaar op zaterdagavond in de feesttent, liet de hele zaal ontploffen. Iedereen danste mee en het was een waar gekkenhuis.

De ronde petje op petje af werd gewonnen door Ilona, zij ging, geheel terecht, naar huis met het Baxbier-pakket, aangeboden door het Kaas en Notenhuys Winsum. Het mega grote chocolade eikel, uiteraard aangeboden door Yann chocola, ging naar Emanuel. Hij liet even op het podium zien hoe de nieuwe rage, the Swish Swich, moet worden uitgevoerd.

De quiz werd, wederom, gewonnen door Dokkumer Ee. Een tweede plaats was er voor Bassie en Adriaan en derde werden “Team A, oh nee Team B”. De onderlinge wedstrijden tussen de politieke partijen werd gewonnen door het CDA het Hoogeland, gevolgd door SP en VVD.

 

Op vrijdag 14 december organiseren de mannen van Traliedeur een “2018-Pubquiz” waarin er veel vragen zullen zijn over het afgelopen jaar. De quiz wordt gehouden in Toby’s pub en café J&A. Opgave kan bij de cafés of via de Facebook pagina van Traliedeur.

Fotoreportage van Ronald van der Kloet boven de tekst.

Cookieinstellingen