De Pluu/Compèl Lan party

Foto: Youtube

WINSUM – Wie wordt kampioen Fortnite van het Hogeland en welk team houdt de FIFA 18 beker met de grote oren straks omhoog? Vrijdag 26 oktober  gaat het gebeuren in Jeugdsoos De Pluu: van 14:00 tot 18:00 uur de LAN party van Winsum.

Een LAN party is een evenement waarbij op verschillende computers tegelijk er tegen elkaar gegamed kan worden. De keuze is gemaakt voor het spel Fortnite en FIFA 18. Fortnite is op dit moment mateloos populair onder de jeugd. FIFA 18 is al jarenlang één van de populairste voetbalgames.

De allernieuwste spelcomputers schermen en controlers zijn door Compèl Computers uit Winsum en fabrikant GIGABYTE beschikbaar gesteld. De finale wordt gespeeld op de grote schermen van Jongerenwerk Barkema & De Haan. En voor de echte junks loopt er ook een verslavingsdeskundige van VNN rond. Voorzitter Elthe: “Vroeger hadden we de naam Gothic te wezen maar met deze lanparty wordt duidelijk dat wij de nr 1 up to date soos van het Noorden zijn.”
Kay van de activiteitencommissie legt uit dat deze lanparty slechts een start is. “Deze lanparty wordt wat ons betreft een jaarlijks evenement. Onze ambitie is om in 2022 samen met Compèl Computers de sporthal af te huren voor het game-evenement in het noorden. Komende vrijdag staan 10 vrijwilligers klaar om van de eerste editie een groot succes te maken.”

Ron de Jonge van Compèl Computers: “Deze jongeren zijn voor ons prima partners om in contact te blijven met de jeugd. Ook heel goed dat niet alleen het kampioenschap centraal staat maar dat er ook aandacht is voor de risico’s.”

Voor de bezoekers van dit evenement staat behalve de kickerbal ook de racesimulator stand by. Voor de ouderen kan er ook nog old scool gegamed worden. Oftewel de voetbaltafel is er (gelukkig) ook nog. Het doel is een hele spannende en ook heel gezellige middag.

Omdat chips en gamen onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn heeft het voltallige bestuur van Jeugdsoos De Pluu beslist om alle chips deze middag ook in de aanbieding te gooien en deelname is gratis.

Zowel Mensenwerk Hogeland als Jongerenwerk Barkema & De Haan ondersteunen dit initiatief van harte. Werkers van beide organisaties hebben met elkaar afgesproken ook de komende jaren te kijken waar ze bij kunnen springen om hier een mooie traditie van te maken.
Opgeven kan bij [email protected] zet bij je naam en telefoon ook FIFA of Fortnite. Vol is vol. Vrijdagmiddag gewoon even langskomen kan altijd.

Contactpersonen:
Jeugdsoos De Pluu: Elte Wiersema 06-40508004 (voorzitter)
Robin Hooghuis 06-47481899 (activiteitencommissie)
Compèl Computers: Ron de Jonge 06-14246535
Jongerenwerk Barkema & De Haan: Teye Barkema 06-41134348

Samenwerkende organisaties:
Jeugdsoos De Pluu
Compèl Computers
Jongerenwerk Barkema & De Haan
Mensenwerk Hogeland
VNN

Cookieinstellingen