ChristenUnie deelt licht uit, Eenrum weet nu wie Hogeland Lok/Cent is, CDA-topper komt er aan en: een milieu-delict in Bedum?

Foto: Man at Work

HET HOGELAND – De verkiezingscampagne voor ons aller nieuwe gemeenteraad loopt lekker, het bruist ondertussen tussen Lauwersoog en de Eemshaven, van Stad tot Pieterburen.

Op twitter lezen we: “Vanmiddag deelde de ChristenUnie bij de entree van Bedum fietsverlichting uit. #wintertijd #veiligheid. Mooi, zo’n actie die zijn oorsprong vindt in het belangrijkste partijprogramma, de Bijbel: ‘Jezus het licht der wereld.’ “Jezus dan sprak wederom tot henlieden, zeggende: Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben.” “De Farizeen dan zeiden tot Hem: Gij getuigt van Uzelven; Uw getuigenis is niet waarachtig.” “Jezus antwoordde, en zeide tot hen: Hoewel Ik van Mijzelven getuig, zo is nochtans Mijn getuigenis waarachtig; want Ik weet, van waar Ik gekomen ben, en waar Ik heenga; maar gijlieden weet niet, van waar Ik kom, en waar Ik heenga.” Johannes 8:12-29.

Een lamp voor mijn voet of wiel…..

Een geweldige actie die onze huistheoloog aanzette tot het oproepen van Bijbelse beelden: “Hm, een mooi citaat. Maar ik had liever gekozen voor Psalm 119: 105: “Uw woord is eene lamp voor mijne voet, en een licht voor mijn pad. Deze staat ook in het wapen van de Groninger universiteit en dat brengt meteen een andere dimensie in: een te problematiseren verhouding tussen kennis, een fietslamp en het partijprogramma van de CU.”

 

Hij staat nu in Wehe, kruising provinciale weg en Warfhuisterweg.

In Eenrum staat géén groot bord waar de partijen affiches kunnen plakken. Hoeven ze kennelijk en blijkbaar in Eenrum niks van te weten. Hogeland Lokaal Centraal – of is het omgekeerd – laat zich hier niet door weerhouden. Een aantal dagen heeft de aanhanger van top tot teen bedekt met de Hogeland Lokaal Centraal affiches in Eenrum geresideerd. Hé Nico Werkman en Arie Molenhuis, was het nou niet effe aardig geweest om die andere partijen te vragen ook een affiche – een kleine dan – op de kar te plakken. Zodat Eenrum alsnog een overzicht had gekregen, dank zij Hogeland C/L, van wat er allemaal te kiezen valt.

Het CDA haalt een topper naar Het Hogeland: Mona Keijzer, staatssecretaris van economische zaken en klimaat. Zij komt op 2 november naar het dorpshuis Zijlvesterhoek in Onderdendam. In het openbaar politiek café voor ondernemers van het Hogeland zal zij tussen 18.00 uur en 20.00 uur een causerie verzorgen en in discussie gaan.

PUR (polyurethaan) ontstaat uit verschillende stoffen die gemengd worden en na een chemische reactie uitharden in PUR-schuim. Dit chemische proces is onomkeerbaar. De stoffen die mengen zijn een di-isocyanaat (meestal MDI (methylenediphenyl diisocyanate)) en een polyol. Isocyanaten kunnen gezondheidseffecten veroorzaken, aldus onze huischemicus.

 Hoe krijg je een paal in de grond voor de gemeentelijk geplaatste verkiezingsborden? We hebben geen goede adviezen nodig want één ding weten we zeker: het gat niet afwerken met purschuim. Nou, in Bedum doen ze dat juist wél, gaatje maken, paal erin en spuitbusje purschuim erbij om op te vullen. Het zal toch niet zo wezen dat we over dertig, veertig jaar nog steeds de plekken kunnen aanwijzen waar, met het onverwoestbaar voor regen, wind vorst en zon, de blokken purschuim in de grond steken voor gemeentelijke palen?

Tekst: Berto Merx. Foto’s: CU, Artist On Tour en Berto Merx

 

 

Cookieinstellingen