Lange dag voor hulpdiensten bij brand in Eemshaven

Foto: HogelandNieuws/ Eemsmond

EEMSHAVEN – De hulpdiensten werden vanmorgen opgeroepen naar de Kwelderweg in de Eemshaven. Bij het bedrijf Theo Pouw Secundaire Bouwstoffen dat op- en overslag verzorgt, transport van primaire en secundaire bouwstoffen, betonproductie en inname en verwerking van verontreinigde grondstromen en diverse soorten bouw- en slooppuin was brand uitgebroken in een koelinstallatie.

Brandweer stopt met blussen

Rond 13.00 uur werd de koelinstallatie door de brand instabiel. De brandweer besloot, vanwege hun eigen veiligheid, het blussen te stoppen. Wel hield ze de brand vanaf een hoogwerker nauwlettend in de gaten.

Brandweer stand- by

Bij de brand kwam weinig rook vrij. De brandweer hield het verloop van de brand, samen met het bedrijf, in de gaten en bleef in de buurt om eventueel te kunnen ingrijpen.

Opgeschaald naar GRIP 1

Wel werd er opgeschaald naar GRIP 1. Brandweer: “We hebben opgeschaald om gelijk met alle betrokken partijen in overleg te kunnen.”

Brand-meester

Om 16.30 uur meldde de brandweer dat ze ‘brandmeester’ hadden gegeven. De temperatuur in de installatie was op dat moment gezakt naar een temperatuur waarbij het veilig was om de werkzaamheden over te dragen aan het bedrijf. De brandweerlieden keerden terug naar de kazerne.

Cookieinstellingen