Project Marenland ondersteunt jongeren op weg naar werk

Foto: Auwert Postmus

WINSUM – Op donderdag 8 november trapt het Project Marenland officieel af. Dit pilotproject is opgezet om jongeren met een verminderd arbeidsvermogen te activeren en intensieve begeleiding te bieden. Bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en de opbouw van een ondersteunend netwerk.

Uitgangspunt is het opdoen van positieve ervaringen om te starten met een opleiding of werk. Project Marenland is een co-creatie tussen Werkplein Ability en Marenland Recreatie in Winsum. De eerste groep bestaat uit circa 13 deelnemers.

Doel
Een aantal jongeren met een verminderd arbeidsvermogen (met name vanuit het Praktijkonderwijs en het Voortgezet Speciaal Onderwijs) mist op dit moment de aansluiting vanuit school naar werk. Er is vaak onvoldoende begeleiding, geen doorstroom vanuit stageplekken of er spelen allerlei persoonlijke problemen. De stap naar de arbeidsmarkt is hierdoor groot. Met Project Marenland worden deze jongeren voorbereid, gestimuleerd en geactiveerd om deel te nemen aan de maatschappij om zo een stapje verder te komen. Het is de bedoeling dat de jongere na afloop van het traject zijn/haar leven voldoende op orde heeft, geen belemmeringen meer ondervindt om te werken, voldoende competenties heeft ontwikkeld en positieve ervaringen heeft opgedaan om te starten met een opleiding, (vervolg)traject of kan instromen in een (afspraak)baan.

Het traject
De activiteiten zullen twee keer per week grotendeels plaatsvinden op Camping Marenland in Winsum. Er zal veel afwisseling zijn tussen trainingen, workshops, het opdoen van werkervaring en… beweegactiviteiten. Regelmatige beweging houdt het lichaam namelijk in balans en verbetert het coördinatievermogen, leervermogen en geheugen. Project Marenland bestaat uit drie fases: de oriëntatiefase (binden, relatie opbouwen, levensdoelen), de activeringsfase (kennismaken met werk of scholing), de bestendigingsfase (evaluatie en vervolg) en duurt 26 weken.

Cookieinstellingen