Ambtenaar maakt inschattingsfouten inzake schutting Bellingeweer

Foto:

WINSUM – De eigenaar van de grote schutting die achter een woonhuis aan de Bellingeweer is geplaatst had tóch een vergunning moeten aanvragen. Veel Winsumers storen zich, volgens raadslid Nico Werkman van CDW 2.0, aan de grote schutting die is gebouwd naast de historische begraafplaats van Bellingeweer en gezien vanaf de Borgweg nogal prominent aanwezig is.

In de raadsvergadering van 25 september j.l vroeg Werkman al of er geen vergunning voor de schutting had moeten worden aangevraagd.Lees hier het artikel
Burgemeester Michels antwoordde toen dat dat niet het geval was, dat hij zijn antwoord baseerde op informatie van zijn ambtenaren en wanneer iemand een beter antwoord had, hij dat graag zou vernemen.

Schriftelijke vragen

CDW 2.0 en GemeenteBelangen hebben na de vergadering in september schriftelijke vragen gesteld, de betrokken ambtenaar heeft de vergunningseisen nog eens zorgvuldig(er) bestudeerd en kwam tot conclusie dat hij/zij een fout had gemaakt: een vergunning had wel moeten worden aangevraagd. Werkman: “Hoe heeft dat nu kunnen gebeuren? Eerst geen vergunning en nu wel? Wat is er fout gegaan?

Inschattingsfout

De burgemeester hield het op een inschattingsfout van de betreffende ambtenaar, maar wees er in dezelfde zin aan toe dat de situatie op Bellingeweer, sommige stukken historisch en andere delen weer niet, erg complex is. Wat wel overeind blijft is dat de schutting er nu illegaal staat. Of de schutting mag blijven staan hangt af of de eigenaar alsnog een vergunning aanvraagt en deze dan wordt verleend. Voorlopig is er, zolang de normale procedure loopt, sprake van een gedoogsituatie, maar wat is ‘normaal’ in deze vervelende casus.

Cookieinstellingen