Twee wereldtoppers gaan de strijd aan bij biljartclub in Den Andel

Therese Klompenhouwer en Dick Jaspers.
Foto: BC Achterdeel

DEN ANDEL – Het bestuur van biljartvereniging Het Achterdeel is erin geslaagd de twee  wereldkampioenen Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer samen aan de biljarttafel te krijgen.

Tijdens het TOP 8 Mastersbiljarttoernooi  (13 t/m 25 mei 2019) van Het Achterdeel zal op woensdagavond 15 mei door Dick en Therese een demonstratiewedstrijd worden gespeeld in de grote biljartzaal van het dorpshuis  Op Streek te Den Andel. Therese is dit jaar voor de derde keer wereldkampioen geworden en Dick Jaspers zelfs voor de 4e keer. Het zijn de twee vlaggenschepen van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB), die samen met Mädi Cleerdin (voorzitter van Het Achterdeel) het biljarten in Nederland weer op een hoger peil willen brengen. Met hun enthousiasme en inzet willen zij mannen én vrouwen en vooral de jeugd aanmoedigen deze prachtige sport te beoefenen. Dick, Therese en Mädi willen sportverslaggevers ertoe aanzetten op radio en tv meer aandacht te hebben voor de biljartsport. Zoals bijvoorbeeld in de tijd dat  Ben de Graaf met zijn zwoele stem daarvan verslag deed op radio en later op tv. De biljartvereniging verwacht op 15 mei van heinde en ver een grote publieke belangstelling.

De voorzitter van de KNBB Garmt Kolhorn, die tot zijn derde jaar in Groningen woonde, heeft vandaag telefonisch laten weten dat hij persoonlijk aanwezig zal zijn.

Reacties

Cookieinstellingen