Het krachtige wagenpark van GemeenteBelangen vult op imponerend wijze de leegte van het Hogeland

Foto: Pablo Rogeres Mercedes, Antonio Brodorro

Afijn, zo rond tien uur, genietend van de paradijselijke rust, de wijde weidsheid. 

Of is het de weidse wijdheid en nog watzo van het Hogeland, net in een zen moment en een zich ontpoppend creatief idee, wat een prachtig  lawaai ontrolt zich over Huize de Bunker (nomen est omen) in Warfhuizen. Alsof een caravaan van een wielerwedstrijd – nee, het is toch echt niet de Ronde van Groningen – de stilte verovert. Daar heb je Jaap Nienhuis, in de gele Fiat met blauw kenteken en geluidsinstallatie, hoor ik die mooie song van Corrie Konings (‘Mooi was die tijd…) of wat anders? Maakt niet uit. De mooie, gedroggelde stem (da’s Grunnings, ja man), verijlt zich over de Hemel Boven Warfhuizen.

De mannen – en  vrouwen ook, hoor – rijden in formatie, Jopke voorop, in de toeter intens aanbevelend om toch op GemeenteBelangen het Hogeland te stemmen, dan de wagen van de chef d’équipe Eltjo Dijkhuis, dan de tweede steunwagen en dan de wagen met de reclame-kar met de twee professioneel zwaaiende dames en tot slot de bezemwagen met de gele caravan, een tiny house maar dan op wielen. Dat is de ravitailleringswagen, met koffie, koeken, affiches, en alles wat nodig is. En weg zijn ze, op weg naar Zoutkamp.

Hierin schuilt het geheim van de kracht van Gemeentebelangen: Zij beschikken over een uitstekend wagenpark. Leer hier van, tegenstanders. Even een verzoeknummer voor Jopke:  Sam the Sham & the Pharaohs,Wooly Bully ofzo. Klinkt heel mooi in de bebouwde kom. Klik hieronder.

 

Cookieinstellingen