65 jaar getrouwd in Uithuizen; “Op naar de 70”

UITHUIZEN – Dinsdag 20 november was het 65 jaar geleden dat Pé Bronts en Ella Bronts-Bolt in het huwelijk zijn getreden. Ze hebben elkaar leren kennen in Usquert – en net als bijna iedereen in die tijd – op een dansavond.

Samen kregen ze 6 kinderen, drie zonen en drie dochters. Ze zijn een trotse opa en oma van 16 kleinkinderen en 22 achterkleinkinderen. Nummer 23 schijnt onderweg te zijn.

De heer Bronts (85) is begonnen als slagersknecht, werd daarna los arbeider en kwam later in de wegenbouw aan het werk. Daarnaast was hij werkzaam als kelner op feesten en partijen in de regio.

Mevrouw Bronts (83) was huisvrouw en stond altijd klaar voor het gezin. Ook was ze werkzaam als interieurverzorgster en heeft ze gewerkt in dorpshuis De
Fakkel in Uithuizen.

Burgemeester Marijke van Beek van gemeente Eemsmond was even aan de dagelijkse rompslomp op het gemeentehuis ontsnapt en feliciteerde het briljanten echtpaar namens het gemeentebestuur bij hun thuis in woonzorgcomplex Hunsingoheerd.

Het geheim van een lang huwelijk had de heer Bronts al onder een bakkie koffie gefluisterd: “Lief zijn voor elkaar en blijven ademhalen. ’t Is niet zo moeilijk.” Mevrouw Bronts liet weten voor de 70 jaar samen – platina huwelijk – te gaan.

HogelandNieuws heeft 20 november 2023 reeds in de agenda gezet.

Cookieinstellingen