Het Hogeland gaat voor kwaliteit en het mag wat kosten

Foto:
HET HOGELAND – Woensdagavond vond in sporthal De Mencke in Uithuizen de verkiezings-uitslagenavond van de nieuwe gemeente Het Hogeland plaats. Alle inwoners van Het Hogeland waren van harte welkom om de verkiezingsuitslagen live te volgen, maar het waren voornamelijk de ‘vaste’ politiek- geïnteresseerden.
De zaal waar de bijeenkomst werd gehouden was stijlvol ingericht. De hapjes, van Schathoes Menkemaborg, waren verrukkelijk en de drankjes werden door uitermate vriendelijke dames rondgebracht. Tot zover de inbreng van de vaak genoemde en geroemde talenten van Het Hogeland.
In het document ‘Visie Ruimte!’ gaven de BMWE- gemeenten een inzicht in hoe de nieuwe gemeente Het Hogeland eruit kan komen te zien. Deze toekomstvisie is het product van de inbreng, ideeën en inspanningen van zeer velen – inwoners, belangenbehartigers, ondernemers, bestuurders, onder wie de raadsleden, en de medewerkers.
In het document staat te lezen: “Wij hopen ook in het verdere traject gebruik te mogen maken van de energie en het enthousiasme van allen die begaan zijn met het gebied. Die er wonen of werken, die weten wat hier goed gaat en wat niet, en die kansen zien voor of zich zorgen maken over de nieuwe gemeente.”

De mooie woorden in het document kwamen woensdagavond niet echt tot tot hun recht.

De presentator, de razende reporter en de band kwamen niet uit Het Hogeland. Volgens beoogd griffier Pieter Norder was niet persé gekozen voor ‘lokaal’, met uitzondering van de catering, maar voor kwaliteit.
Marcel Nieuwenweg, RTV Noord-presentator sprak, zo stond in de uitnodiging te lezen, met diverse gasten aan de stamtafel. “Een schnabbel” aldus de presentator: “voor de hoogte van mijn vergoeding moet je contact opnemen met m’n boekingskantoor.”
“Voor diepte-interviews gaan we over naar de bank” stond er verder te lezen. Uw verslaggever van HogelandNieuws kreeg van een aantal lijsttrekkers te horen dat ze de vragen voor het diepte- interview nota bene zelf moesten opstellen en inleveren, hoezo diepte- interview? En wat waren de kosten?

 

Een diepte-interview

Af en toe kwamen er filmpjes voorbij van ‘razende reporter’ – Broez’n, d’rop of gain vreet’n – Henk de Haan. Volgens de aankondiging: “Hij heeft op zijn eigen wijze mooie reportages gemaakt in de afgelopen weken, dat wilt u echt niet missen!”

Nou, daar dachten veel bezoekers anders over! En wat waren de kosten?
Broez’n
Uitnodiging: “Het muzikale entertainment werd verzorgd door The Full Minties, bekend in stad en ommeland.” Mooie muziek, goede stemmen, maar om nou te stellen dat ze meer kwaliteit hebben dan ‘De Heeren van Bedum’ om maar eens een voorbeeld te noemen? En wat waren de kosten?
Wat waren de totale kosten van de verkiezings- uitslagenavond? 
Misschien dat een woensdag gekozen raadslid daar een antwoord op weet te krijgen.
Cookieinstellingen