Speelgoedinzamelingsactie en karten voor minima Het Hogeland

Foto:

HET HOGELAND – Sinds een aantal jaren wordt er in de maanden vóór 5 december hard gewerkt om de kinderen van de minima-gezinnen van de BWME-gemeenten ook een leuk sinterklaasfeest te geven. De aanloop naar dit vrolijke kinderfeest is voor de ouder(s) van deze gezinnen vaak niet makkelijk. De zorg of, en hoe, zij er voor hun kinderen ook een heerlijk avondje van kunnen maken, houdt ze enorm bezig. Vanuit die betrokkenheid is de groep ‘Sinterklaas Inzamelingsactie voor de Minima’ ontstaan.

Vanaf eind november is er speelgoed ingezameld via onder andere basisscholen in Bedum, Winsum, De Marne en Eemsmond. Ook de gemeenten, de Rotary en andere sponsors hebben een steentje bijgedragen. Diverse supermarkten hebben als inzamelpunt voor het speelgoed meegewerkt. Dit zijn: Plusmarkt en Jumbo in BedumAlbert Heijn in WinsumJumbo in Leens en Albert Heijn in Uithuizen. Inmiddels is het pakhuis van Sinterklaas in zalencentrum Concordia in Baflo al behoorlijk vol.

Karten

Van elk kaartje dat morgen ( zaterdag 24 nov.) wordt verkocht op de kartbaan in Ulrum gaat 35% rechtstreeks naar dit goede doel.
De sint kan ook kaartjes kopen voor in de schoen ( ze zijn onbeperkt geldig). De kartbaan in Ulrum is zaterdag 24 november geopend van 10:00 tot 20:00 uur,

 

 

Hoe kunt u gebruik maken van deze speelgoed-actie?

Bij De Voedselbank Het Hogeland, Maxima en via De Arme Kant van Bedum en Winsum zijn flyers verkrijgbaar voor de ouders om op vrijdag 31 november, van 10.00 tot 18.00 uur, speelgoed uit te zoeken in Zalencentrum Concordia, De Wier 1 in Baflo.

 

Contactpersoon: Hanneke Hoeksema-Schaap: e-mail: [email protected] of tel.: 06 39807708. We gingen vrijdagmorgen even bij het pakhuis langs en spraken met Hanneke:

Cookieinstellingen