Onderscheidingen, diploma’s en barbecue tijdens korpsavond Winsum en Baflo

Foto: Brandweer Winsum/Baflo

WESTERNIELAND – Tijdens de korpsavond van de blusploegen Winsum en Baflo in hotel De Oude Smidse werd door zowel burgemeester Rinus Michels als clustercommandant Robert de Wit stilgestaan bij het afgelopen jaar. Ook werd er een vooruitblik gegeven naar 2019.

Burgemeester Michels werd ook nog in het zonnetje gezet en Robert bedankte de burgemeester voor zijn betrokkenheid bij de brandweer en de prettige samenwerking.

Jubilea en diploma’s
Er werden door de ploegchefs Egbert van der Veen en Yuri de Meijer stil gestaan bij verschillende jubilea. Door de burgemeester werden bij de volgende collega’s de onderscheidingen opgespeld: Dolf van Dijk (blusgroep Winsum) 30 jaar in dienst, Gerben Poort (blusgroep Winsum) 20 jaar in dienst en Sander Visser(blusgroep Winsum), Jeroen Blom (blusgroep Winsum) en Fester Klok (blusgroep Baflo) 12,5 jaar in dienst.
Er zijn drie diploma’s uitgereikt zaterdagavond. Hein Broekema ontving zijn diploma Bevelvoerder, Gose Wiersum ontving zijn diploma Chaffeur en Fester Klok zijn diploma voor Voertuigbediener.

Afscheid
Ook is van een aantal collega’s afscheid genomen. De clustercommandant stond stil bij het afscheid van Rieks Stavinga. Hij was 17 jaar in dienst. Hij bedankt Rieks voor zijn inzet, betrokkenheid en hun bijdrage aan de brandweerzorg in Winsum en Baflo.
Na het officiële gedeelte was het tijd voor een gezellig samen zijn met onder het genot van een lekkere barbecue. Al met al was het een geslaagde avond.

Cookieinstellingen