Bloemen voor voorzitter bij laatste vergadering raadsklankbordgroep

Foto: Berto Merx

WINSUM – Als er bloemen zijn, dan valt er wat te vieren. Gisteren kreeg Erik ter Keurs een bos bloemen en een cadeau bij zijn afscheid als voorzitter van de raadsklankbordgroep van de vier Hogeland-gemeente,. De Friese bestuurder was er verguld mee.

De raadsklankbordgroep is een overlegorgaan. Het is een vertegenwoordiging van leden van de gemeenteraden van Eemsmond, Winsum, De Marne en Bedum. Dit gezelschap buigt zich over de plannen die noodzakelijkerwijs in de steigers moeten staan, gebruiksgereed moeten zijn als op 1 januari 2019 te 00.00.00 uur de gemeente Het Hogeland juridisch en praktisch een feit is. Men kan niet op 1 januari beginnen na te denken  over de begroting van de gemeente. De discussie over al dan niet de hondenbelasting in Bedum afschaffen, kan nu al afgerond zijn. Het plan voor de huisvesting van de nieuwe ambtenaren is ook niet iets wat men tot op de laatste minuutmoet laten liggen. Voor een aantal zaken zijn door de vier raden al besluiten genomen die al uitgevoerd worden.

De laatste vergadering van de klankbordgroep.

Gisteren was het de laatste bijeenkomst van de klankbordgroep. De laatste keer dat het onderwerp ‘stand van zaken’ herindeling op de agenda stond in de raadszaal van Winsum. Het enige echte zware punt is de het ‘aardgasdossier’. Burgemeester Van Beek en de deskundige Nanda Pellenbarg kregen de ondersteuning van de klankbordgroep voor het manoeuvreren in de wereld van overleggen om de invloed, de grip van de gemeenten op deze kwestie zo groot mogelijk te laten zijn.

Op het eind van de vergadering – de laatste vergadering van dit overlegorgaan – kreeg voorzitter Ter Keur de bos bloemen en het cadeau als blijk van waardering voor zijn voorzitterschap.  

Reacties

article
126641
WINSUM – Als er bloemen zijn, dan valt er wat te vieren. Gisteren kreeg Erik
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20181129/bloemen-voorzitter-laatste-vergadering-raadsklankbordgroep/
2018-11-29T11:33:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/11/29110618/aaabbbb-2.jpeg
Nieuws