Groep 8 Tiggeldobbe leert: “Veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer”

Foto:
WINSUM – Op vrijdagochtend was er voor de kinderen van groep 8 van de Tiggeldobbe naast een gastles een uitstapje naar de praktijk. Nadat ze in de voorbereiding op deze dag, zowel thuis als op school een aantal opdrachten gemaakt, gingen ze nu echt kijken en oefenen. Hierbij ging het om het gedrag in het verkeer rondom grote landbouwvoertuigen.  De Tiggeldobbe deed mee aan het educatieprogramma
VOMOL (Veilig Omgaan met Opvallend Landbouwverkeer), om zo eens op een andere manier aan verkeerseducatie te doen.

Tijdens de gastles op school kregen de kinderen een presentatie. Hierin werd aan de hand van voorbeelden duidelijk gemaakt wat de gevaren zijn van landbouwvoertuigen op de weg.
Daarna gingen ze met elkaar naar de parkeerplaats bij Terra om een aantal opdrachten te doen. En natuurlijk om te kijken naar de
grootte van deze machtige voertuigen. Tevens deden ze ervaring op met de dode hoeken van een voertuig en het uitzwenken van een trekker die een ploeg achter zich heeft.
Ook konden ze het  motorgeluid in de cabine (zie foto) ervaren. Natuurlijk was het een mooie belevenis om dit mee te maken en….. uiteraard hebben ze ook het een en ander op een aansprekende manier geleerd.

3 bijlagen

Cookieinstellingen