Prachtige Pietenrun in centrum Uithuizen

UITHUIZEN – Zaterdagmiddag was het gezellig druk in het centrum van Uithuizen. Bij het Sinterklaashuis was de start/finish van de Pietenrun en hield brandweer Uithuizen een wervingsactie voor nieuwe collega’s. Op de Blink moest de hoogwerker van brandweer Groningen in actie komen om twee Pieten uit een benarde situatie te redden.

PietenRun

Bijna 70 kinderen hadden zich ingeschreven voor de Pietenrun. Er was een mooi parcours uitgezet dat de kinderen, samen met een aantal zwarte Pieten, zo vaak mogelijk moesten afleggen. Leden van de scouting hadden extra obstakels op het parcours gebouwd, maar die vormden voor de kinderen geen enkel probleem. Er werd in drie verschillende groepen gerend.
Bij de eerste groep deden kinderen uit groep 1, 2, 3 en 4 mee. De eerste drie kregen van Stichting Sint Uithuizen een leuk presentje. De prijzen gingen naar:
1. Armin Bolt
2. Julian Dijkstra
3. Ruud de Groot

In de tweede groep die van start ging, liepen kinderen mee uit groep 5 en 6:
In deze categorie gingen de prijzen naar:
1. Yvon van Alteren
2. Romy Mulder
3. Thijs

Kinderen uit groep 7 en 8 gingen als laatsten van start voor hun rondjes.
Dean Luchtenberg liep de meeste rondjes. Tobian werd tweede en Thijs de Groot werd verdienstelijk derde.

Razende Roeland praatte het evenement aan elkaar, interviewde onder andere Sinterklaas en de groepscommandant van brandweer Uithuizen.

Reddingsactie brandweer

Veel kinderen renden rond 14.45 uur naar de Blink waar, vanaf een hoge steiger, twee Pieten om hulp riepen. De Pieten waren weggelopen van het Sinterklaashuis om het centrum van Uithuizen te bekijken. Nou waren het niet de meest gehoorzame Pieten en voor dat iemand het in de gaten had waren ze op de hoge steiger geklommen. Eenmaal boven hadden ze eerst het grootste plezier, maar na een poosje wilden ze naar beneden, maar dat durfden ze niet.
Brandweer Uithuizen nam geen risico en riep brandweer Groningen met een hoogwerker op. Met behulp van de hoogwerker werden de Pieten van de hoge steiger gered. Na een standje van de brandweer en van Sinterklaas mochten de Pieten hun collega- Pieten weer gaan helpen. Wat een avontuur!

Wervingsactie brandweer

Brandweer Uithuizen hield een wervingsactie voor nieuwe collega’s. Met ballonnen, folders, maar vooral met een rookmachine werden mensen naar de brandweerauto’s en stand gelokt. Daar kregen ze uitleg over het brandweerwerk, de blusgroep en de opleidingen. Toen de meeste folders uitgedeeld waren en de rookmachine was uitgezet, bleek dat een aantal brandweerlieden goed kunnen dansen, in ieder geval de polonaise.

 

HogelandNieuws/ Eemsmond maakte van de aankomst een fotoreportage die boven de tekst te bekijken is.
Mocht jij of je kind(jes) op een foto staan en wil je dat (liever) niet? Stuur een mailtje aan [email protected], vermeld het nummer van de foto en ‘Pietenrun’. We zullen de foto(s) dan zo snel mogelijk verwijderen.

Cookieinstellingen