Feestelijke korpsavond in Uithuizen

Foto: Veiligheidsregio Groningen

UITHUIZEN – Zaterdagavond 1 december stond de jaarlijkse korpsavond van de blusgroep Uithuizen van de gemeente Eemsmond op het programma. Het werd een gezellige avond waarbij werd teruggekeken op het afgelopen jaren en vooruitgeblikt.

Terug- en vooruitkijken
Burgemeester Marijke van Beek keek samen met de collega’s terug op de afgelopen 11 jaren waarin zij als burgemeester veel heeft mogen samenwerken met de brandweer. Er zijn vele inzetten geweest en de samenleving kon en kan altijd op de brandweer rekenen. De burgemeester bedankte, net zoals clustercommandant Robert de Wit, de collega’s voor hun inzet en hun bijdrage aan de brandweerzorg in de gemeente Eemsmond en betrokkenheid bij de samenleving als vrijwilliger. Samen keken we vooruit, naar de toekomst. De bouw van de nieuwe kazerne start volgend jaar.

Jubileum, afscheid en diplomering
Door korps-chef Henk Jansen werd stilgestaan bij het 30-jarig jubileum van Jaap van Houten, die eveneens korps-chef is. Ook Doeke Oosting vierde zijn 30-jarig jubileum, terwijl Jolanda Stevens 12 ½ jaar actief is als brandweervrijwilliger. De hierbij behorende onderscheidingen werden door de burgemeester opgespeld.

Dick Dijk ontving zijn diploma voor Bevelvoerder.

Afscheid werd er genomen van Roel Frericks. Frericks – brandweerman in hart en nieren – diende 32 jaar lang het korps. Hij werd bedankt voor zijn inzet en betrokkenheid bij het korps.

Na het officiële gedeelte was er tijd voor een informeel bijeenzijn tijdens een pubquiz. Al met al een gezellige avond.

Reacties

article
127074
UITHUIZEN – Zaterdagavond 1 december stond de jaarlijkse korpsavond van de blusgroep Uithuizen van de gemeente
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20181204/feestelijke-korpsavond-uithuizen/
2018-12-04T19:50:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/12/04194505/korpsavond-Uithuizen.jpg
Nieuws