Afscheid de heer Van Iterson als consul OGS gemeente Winsum

De heer Van Iterson heeft het boek in ontvangst genomen
Foto: HogelandNieuws

WINSUM – De heer Van Iterson heeft aangegeven dat hij zijn taak als consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Winsum na ruim 21 jaar neerlegt. Dit moment kiest hij omdat de gemeente Winsum op gaat in Het Hogeland.

Gerke Kersaan sprak dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering, namens de raad van Winsum, de heer Van Iterson toe.┬áKersaan: “In Nederland zijn 180.000 mensen door de Oorlogsgravenstichting geregistreerd als oorlogsslachtoffer. Mannen, vrouwen en kinderen die hun leven verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna.
De stichting wil de herinnering aan deze mensen levend houden. Dit doen ze door hun verhalen te verzamelen en te delen en door het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven overal in de wereld. Daarmee wil ze bijdragen aan het besef dat vrede, vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn.
De heer Van Iterson heeft dit als consul uitgedragen en zijn taak consci├źntieus en met overtuiging uitgevoerd. Als raad en college van de gemeente Winsum willen we hem bedanken voor zijn jarenlange inzet hiervoor.
Als blijk van waardering hebben we gekozen voor het boek de laatste getuige.
Hierin staat het verhaal opgetekend van Wim Aloserij (94) en inmiddels overleden als laatste getuige die drie concentratiekampen overleefde en een scheepsramp in WO II.
Dit boek omdat het past in de lijn van de stichting: dat vrede, vrijheid en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn. Namens de raad en het college van Winsum onze dank.”

Reacties

article
127117
WINSUM – De heer Van Iterson heeft aangegeven dat hij zijn taak als consul van
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20181205/afscheid-heer-iterson-als-consul-ogs-gemeente-winsum/
2018-12-05T17:51:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/12/05175105/20181204_200613.jpg
Nieuws