PvdA wordt vierde partij in nieuw college: rood-geel-blauw-CDA groene coalitie in de maak

Foto: Facebook Gemeente Eemsmond

HET HOGELAND – De PvdA wordt vierde in de bond van het nieuwe college van burgemeester en wethouders in de gemeente Het Hogeland. Hiermee komt de coalitie op 22 van de 29 raadszetels. Dit is het resultaat van de werkzaamheden van de informateurs Henk Jan Schmaal en Marjan Heidekamp. Morgen beginnen de gesprekken over de inhoud van het beleid.

Eltjo Dijkhuis, voorman van GemeenteBelangen zegt in een eerste reactie: “We komen tot de conclusie dat het een stabiele en enthousiaste club is die voor elkaar wil gaan.” Op de vraag of het christelijk smaldeel in de coalitie niet wat aan de forse kant is met CDA en CU samen 10 zetels, zegt hij: “De coalitie heeft 22 zetels.dat is een mooi getal. De partijen hebben elkaar nu gevonden in de samenwerking. Het programma moet natuurlijk nog geschreven worden.”

Eltjo Dijkhuis.

Bernd de Jong van de CU is “tevreden met het resultaat. Het is een club van mensen die met elkaar dezelfde richting uit willen. We hebben nu heel globaal vertrouwen dat we op de hoofdlijnen met elkaar kunnen samnewerken. Ik ben ervan overtuigd dat we ook op moeilijke dossiers met elkaar eruit komen. Samenwerken op de zaken waar we het over eens zijn is geen kunst. Ik heb er het vertrouwen in dat we in moeilijke dossiers er ook met elkaar uitkomen.”

Bernd de Jong.

Linda Visser van de SP is lakoniek over de nieuwe coalitie: “We hadden graag meegedaan. Ik ben van mening dat wij baat hebben bij een kritisch geluid in het college en een kritisch geluid in de raad. Ik ben niet teleurgesteld. Wij zijn al bezig om ons in te stellen op de rol in de oppositie. Wij doen niet mee om per se op de bestuurderstoel te zitten. We doen mee om de belangen van de mensen te behartigen.”

Berto Merx

 

 

Cookieinstellingen