Koninklijke onderscheiding voor Marijke van Beek

Marijke van Beek wordt geknuffeld door manlief
Marijke van Beek wordt geknuffeld door manlief
Foto: HogelandNieuws

UITHUIZEN – Burgemeester Marijke van Beek ontving donderdag 13 december tijdens haar afscheidsreceptie een Koninklijke onderscheiding uit handen van Commissaris van de Koning RenĂ© Paas.

De gedreven en betrokken Van Beek kreeg de onderscheiding onder andere vanwege haar lange inzet voor de politiek. In Haaksbergen was ze fractievoorzitter van de PvdA en werkzaam als raadslid en wethouder totdat ze in 2007 Gerard Renkema opvolgde als burgemeester van de gemeente Eemsmond.

Marijke van Beek is een gedreven, betrokken burgemeester die dicht bij de burgers stond, in woord en daad. Ze had en heeft veel nevenfuncties. In Haaksbergen was ze bestuurslid van de Stichting Hameland (sociale werkvoorziening) en lid van het gewestelijk bestuur PvdA-Overijssel. Tijdens haar burgemeesterschap in de gemeente Eemsmond zat ze in de Raad van Advies van de Stichting Eemsdelta Green, in de Raad van Commissarissen GSP, in de Stuurgroep Veiligheidshuis, was ze bestuurslid van Discriminatie Meldpunt Groningen en voorzitter van KNRM Eemshaven.

Ook sport heeft altijd haar volle aandacht gehad: zo heeft ze onder andere het G-voetbal opgezet en de jaarlijkse voetbalwedstrijd van RWE/Eemsmond tegen FC Groningen. Daarnaast heeft ze het ereburgerschap van gemeente Eemsmond ingevoerd en de relatie-dag voor de ondernemers in de gemeente Eemsmond in het leven geroepen.

Ze maakt zich tot haar laatste werkdag volop hard voor de inwoners. Dat is duidelijk merkbaar in het aardbevingsdossier waarin ze onder andere streed voor de uitkoopregeling en menig gedupeerde een hart onder de riem steekt. Ook op economisch vlak is Marijke van Beek actief. Zo is ze voorzitter van de stuurgroep Eemsdelta en van Breedband Het Hogeland.

Cookieinstellingen