Première ‘Bedum vóór de herindeling’

Foto: BedumVideoClub

BEDUM – Op donderdag 20 december gaat de videoproductie ‘Bedum vóór de herindeling’ in première. Dat gebeurt in het Trefcentrum Bedum. Belangstellenden zijn vanaf 20.00 uur welkom. De toegang is gratis.

‘Bedum vóór de herindeling’ is gemaakt door de Videoclub Bedum in opdracht van het gemeentebestuur. De film belicht de geschiedenis van Bedum en het laatste jaar als zelfstandige gemeente. De productie duurt ongeveer 40 minuten en bevat onder meer unieke historische beelden, waaronder een fragment waarin te zien is hoe een jonge Arjen Robben voor zijn oude club v.v. Bedum scoort.

De film is gemaakt in opdracht van het Bedumer gemeentebestuur in het kader van het opheffen van de gemeente per 1 januari 2019. De gemeente financierde het afgelopen jaar daarnaast verschillende andere activiteiten en evenementen waarbij bij het einde van de gemeente werd stilgestaan. Daar wordt in de film ook aandacht aan besteed.

Tijdens de première krijgt burgemeester Erica van Lente het eerste exemplaar van ‘Bedum vóór de herindeling’ aangeboden uit handen van de voorzitter van de videoclub, Doede Douma.

Aan ‘Bedum vóór de herindeling’ werkten bijna alle 15 leden van de club mee. Ook werd er gebruik gemaakt van externe krachten.

Een trailer van de film is te zien op het Youtube-kanaal van de club. (bekijk hier)

Die trailer is op dit moment al ongeveer 750 keer bekeken.
De film komt voor belangstellenden ook op DVD of op USB-stick beschikbaar. De prijs is nog niet bekend maar bedraagt in elk geval minder dan vijf, respectievelijk tien euro.
Bestellen kan via: [email protected] of via: [email protected], onder vermelding van de drager.

Reacties

article
127840
BEDUM – Op donderdag 20 december gaat de videoproductie ‘Bedum vóór de herindeling’ in première. Dat
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20181214/premiere-bedum-voor-de-herindeling/
2018-12-14T16:24:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2018/12/14162301/Bedum-oud-nieuw.png
Agenda, Nieuws