Winkhem in recordtijd langs zwak spelende Friezen

HEERENVEEN/ WINSUM – In de laatste speelronde van dit jaar besloot Winkhem geen spaan heel te laten van het team van Hevoc ‘89 uit Heerenveen. In Heerenveen gaven de Winsumse lange mannen volleyballes en bezorgden de gastheren de zwaarste nederlaag van dit seizoen, 0-4.

Door onbekende reden is dit seizoen Hevoc uit Heerenveen ingedeeld in de Gronings-Drentse promotieklasse A. Geen van de spelers kende de club. Het werd dus op voorhand een wedstrijd tegen een moeilijk in te schatten tegenstander. Afgaand op de resultaten waren er voor Winkhem kansen op een overwinning. De gastheren gaven de indruk een fris en gedreven team te zijn. Gaandeweg de wedstrijd werd al snel duidelijk dat dat wel klopte maar dat er van volleybal gogme weinig te bespeuren was. Winkhem liep al spoedig meerdere punten uit, en de gastheren leken dat wel best te vinden. Voordat men er erg in had waren er twee sets gespeeld en was het Winkhem die zonder al teveel moeite op voorsprong stond. (16-25 , 20-25)

Er leek geen vuiltje aan de lucht. Winkhem werd geen strobreed in de weg gelegd. Dit besef sloop ook ietwat in de ploeg van coach Miedema. In de derde set kwam Hevoc voor het eerst even op voorsprong . Een time out aan Winsumer zijde, waarin iedereen bij de les werd geroepen, was al ruim voldoende om daarna goed door te pakken en de zeer zwakke verdediging van de Friezen met nieuw elan onder vuur te nemen. Winkhem dicteerde het spel.

In de laatste set van de wedstrijd gooiden de gastheren de handdoek al voortijdig in de ring door de beste speler van het veld vroegtijdig te wisselen. Een vreemde keuze want de coach van de tegenstander leek daarmee aan te geven dat hij vroeg thuis wilde zijn. Dat vooronderstelde plan slaagde ook glorieus want na één uur en tien minuten was de wedstrijd gespeeld doordat ook set drie en vier simpel waren binnen gehaald (16-25 , 12-25). Winkhem klopt door deze simpele maar sterke overwinning nog steviger op de deur van de top drie in de competitie. Dat is voor een promovendus zeer verdienstelijk te noemen.

In het nieuwe jaar spelen de mannen de eerst volgende wedstrijd op woensdag 9 januari om 21:00 uur in de Ripperdahal in Winsum. De Meeuwen uit Zuidhorn komen op bezoek. De ploeg uit Zuidhorn is een concurrent uit de top vijf. Het belooft daarom op voorhand een mooie wedstrijd te worden.

Verslag + foto: Jaap Bouwman