’s Heeren Loo en ZML De Wingerd reiken eerste BORIS certificaat uit

Foto: 's Heeren Loo

BEDUM – De samenwerking tussen het werk-leerbedrijf van ’s Heeren Loo en ZML De Wingerd wordt vandaag beloond met de uitreiking van het allereerste BORIS certificaat. Mensen die moeite hebben met een theoretisch traject kunnen op deze manier in de praktijk certificaten halen. Dit geeft ze betere kansen op de arbeidsmarkt. Erkend certificaat voor werken in de praktijk.

 

Reinderd Smid ontvangt BORIS certificaat

 

Certifcaat hovenier

Reinderd Smid is leerling van ZML De Wingerd en loopt al enkele maanden stage bij de groen groep van ’s Heeren Loo in Bedum. Hij heeft voor de functie van hovenier nu voor een aantal onderdelen BORIS certificaten behaald. De beoordeling is gedaan door hovenier Rolf van Bruggen, in dienst van ’s Heeren Loo.

 

BORIS methodiek

Het BORIS certificaat is het resultaat van de BORIS methodiek. Hierbij worden jongeren in drie fases vanuit het voortgezet speciaal onderwijs geholpen bij het vinden van een passende opleiding en een begeleidde werkplek: loopbaanoriëntatie, opleiding op maat en leren in de praktijk bij een erkend leerbedrijf.

‘t Palet

Midden tussen de weilanden van Zuidwolde ligt dagbestedingscentrum ’t Palet. De dagbesteding van ’s Heeren Loo zit in een transitie van traditionele dagbesteding naar een officieel erkend leer- werkbedrijf. Binnen dit leer- werkbedrijf staat de cliënt centraal en kijken we met de cliënt naar de leerwensen en de mogelijkheden die wij als leer- werkbedrijf kunnen bieden.

ZML De Wingerd

De Wingerd is een christelijke school voor leerlingen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 4 tot 20 jaar. De school biedt de leerlingen onderwijs in een veilige en gestructureerde omgeving met voldoende zorg en uitdaging.

 

Reinderd, van harte gefeliciteerd namens HogelandNieuws!

Cookieinstellingen