Ondertekening convenant onderhoud visstekken

Foto:

HET HOGELAND – Op maandag 17 december is er een convenant getekend voor het onderhoud van visstekken, voor de districten Hunsingo, Schildmeer en waterschap Noorderzijlvest. Het waterschap Noorderzijlvest, Sportvisserij Groningen Drenthe en vrijwilligers van de districten zijn hiermee tot afspraken voor onderhoud van de visoevers gekomen.

Sportvisserij Groningen Drenthe werkt samen met het Waterschap Noorderzijlvest bij het onderhoud van de visoevers. Het convenant heeft een looptijd van 1 jaar en gaat in per 1 december 2018, waarbij het stilzwijgend jaarlijks wordt verlengd. Tenzij een van de partijen wijzigingen voorstelt.

Waterschap Noorderzijlvest verricht eenmalig het eerste onderhoud waarbij de visplekken onder begeleiding van een uitvoerder en/of een ecoloog worden geselecteerd. Vooraf worden de visstekken geïnspecteerd door de vrijwilligers van Sportvisserij Groningen Drenthe op aanwezigheid van nesten. Dit gebeurt ter plaatse en in goed overleg met de vertegenwoordigers/vrijwilligers van districten Hunsingo en/of Schildmeer.

District Hunsingo:
1. Winsumerdiep vanaf Winsum tot Schaphalsterzijl (sinds 2015 onderhoud door district);
2. Winsumerdiep vanaf Winsum tot Onderdendam;
3. Aduarderdiep vanaf Torensmaweg tot kruising E.H. Woltersweg;
4. Boterdiep Oostzijde van bebouwde kom  Zuidwolde tot aan de Krimstermolen;
5. Boterdiep Oostzijde langs het pad Grote Haver tussen Bedum tot Onderdendam

District Schildmeer:
6. Damsterdiep nabij Ekenstein.

Ondertekening door Carla Alma, bestuurder bij waterschap Noorderzijlvest; de heer Mensinga van Sportvisserij Groningen Drenthe; de heren Schoonhoven en Huizinga, vrijwilligers van district Hunsingo; de heer Keizer, vrijwilliger van district Schildmeer.

Cookieinstellingen