Vuurwerkbom afsteken en ook nog grote bek opzetten

Foto: Youtube

WINSUM – Dinsdagmorgen, omstreeks 09.30 uur fietste een inwoonster van Winsum rustig richting haar werk. Uit tegenovergestelde richting fietsten twee jonge jongens. Op het zijpad van de Hamrik gooide één van de jongens een, volgens de vrouw ‘een te idioot voor woorden hard stuk voorwerk’.

De aangeefster schrijft: ” Ze schrokken er zelf ook zichtbaar van, want ze riepen: “die ging snel af! Ik fietste ze tegemoet en sprak ze aan op hun actie. Reactie: ik moest mijn bek houden. Toen ik vroeg waar ze op school zaten riepen ze in Groningen en fietsten hard weg.

De vrouw volgde de jongens op afstand en zag de jongens bij CSG Winsum naar binnen gaan. De aangeefster: “Ik heb gevraagd naar een conciërge en kwam uit bij een dame van administratie. Ik heb haar het verhaal verteld. Ze was net als ik onthutst over het gedrag. De jongens zaten in kantine. Toen de bel ging liepen ze lachend weg, waarschijnlijk denkend dat ze er zonder problemen vanaf kwamen. Ik heb een van de jongens aangesproken. Hij gaf toe het vuurwerk afgestoken te hebben. Hij had thuis een vuurwerkbom gemaakt en had die alléén afgestoken. Hij wilde niemand verraden. De tweede jongen gaf vervolgens toe dat hij erbij was.”

De aangeefster eindigt haar verhaal met:
“Cees, een vuurwerkbom, 14 jaar, thuis gemaakt, ging te snel af!! Wij lopen daar met onze kleine kinderen en onze huisdieren. Deze jongens hadden zo’n tenenkrommende grote bek, lachen je uit en liegen je glashard in je gezicht. Op de school zouden ze de jongens aanpakken en het die dag nog bespreken binnen de directie. Ik vind het gedrag zeer kwalijk en zie dit net als het vernielen kerstboom op dorpsplein. Dit zijn geen kwajongensstreken.”

Jeroen Kloezen, vestigingsdirecteur van CSG Winsum heeft de vuurwerkafsteker ‘aangepakt’.
“De jongen heeft eerst de mogelijkheid gekregen om zijn ouders in te lichten over zijn gedrag. Woensdagmiddag zal ik contact met de ouders hebben. Daarna wordt gekeken wat we verder nog gaan doen.”

Reacties

Cookieinstellingen