Winsums CompuCourse beste opleider van Nederland 2018

Gerwin Schaaphok
Gerwin Schaaphok
Foto: CompuCourse

NIEUWEGEIN – Vorige week is CompuCourse uitgeroepen tot beste opleider van Nederland 2018 in de categorie Automatisering & ICT/IT.

CompuCourse is opgericht in 2016 en moest het in deze verkiezing opnemen tegen een aantal westerse reuzen zoals CompuTrain, ExplainIT en SignOn die al jaren actief zijn. Uiteindelijk wist het zich met een gemiddeld cijfer van een 9,4 tot winnaar te kronen.

De verkiezing werd georganiseerd door Springest wat de grootse opleidingsvergelijkingswebsite is van Nederland. Met ruim 200.000 trainingen van meer dan 5.000 verschillende aanbieders krijgt Springest meer dan 300.000 unieke bezoekers per maand. Hier speelt CompuCourse een rol in de IT-hoek en dan voornamelijk op het gebied van cursussen in Excel en Prezi. Overige categorieën (16) waren bijv. Sales, Juridisch, Arbo & Veiligheid en Communicatie.

CompuCourse is een eenmanszaak waarbij er voornamelijk incompany cursussen gegeven worden in heel het land. Klanten in het afgelopen jaar waren bijvoorbeeld Hewlett Packard, ING bank, de gemeente Arnhem en BNN/VARA. Hierbij is het in 90% van de gevallen Excel waar de Winsumer opleider in voorziet. Prezi is ook nog steeds populair en af en toe komt er eens een Word-cursus voorbij.

Oprichter Gerwin Schaaphok legt uit waar het succes van CompuCourse vandaan komt: “Het bedrijf is voorgekomen uit hobby voor Excel/Computers en het lesgeven hierin. Doordat ik naast de cursussen ook nog werk bij een werkgever als systeembeheerder blijf je in contact met de business en blijf je op de hoogte wat er speelt bij bedrijven. Tijdens de cursussen wordt cursisten veel tijd gegeven om zelf te spelen en zelf te oefenen. Aan de reacties is te horen dat dit vaak een groot verschil is met andere cursussen waar de trainer vooral dingen voordoet waar de cursist het vervolgens na mag doen. Wij inventariseren altijd goed wat het huidige niveau is en waar behoefte aan is. Vervolgens stellen we een cursus samen die overeenkomt met de behoeftes van de klant. Tot nu toe werkt dit heel goed en ben ik heel blij met alle positieve reacties die we hierop ontvangen hebben. Dat dit na 2 jaar al leidt tot de titel Beste Opleider van Nederland had natuurlijk niemand verwacht.

We zijn bezig om het assortiment uit te breiden om bijvoorbeeld ook les te geven in een populaire tool zoals Power BI. Wij zijn heel erg blij met deze prijs en ik hoop ook dat deze verkiezing de ogen opent van enkele bedrijven/gemeentes in de regio aangezien 90% van de klanten uit de randstad en het zuiden komen en zoals je begrijpt is dat vanuit Winsum niet altijd ideaal. “

Hogeland Nieuws feliciteert CompuCourse in ieder geval met deze prachtige prijs we hopen natuurlijk dat iedereen zelf of zijn/haar baas adviseert om eens een kijkje te nemen op www.CompuCourse.nl voor een training op maat!

Cookieinstellingen