Winterloop Het Hogeland, deze editie óók voor lokale/ particuliere initiatieven

Foto: FB Klaes Hoekstra

HET HOGELAND/ BEDUM – De Bedumer Winterloop is een jaarlijkse sponsorloop voor het goede doel: UMCG kanker research fonds of het KWF. Helaas heeft iedereen in zijn omgeving te maken met kanker. Door de maatschappelijke betrokkenheid is er voor deze loop in Bedum al jaren een breed draagvlak. De organiserende Stichting wil de Winterloop graag uitrollen over de gemeente Het Hogeland.

In 2019 zijn net als voorgaande jaren een aantal projecten geselecteerd waar het geld van de Bedumer Winterloop naar toe gaat. Net als vorig jaar zijn dit projecten van het UMCG Kanker Researchfonds; in totaal vijf stuks.
Nieuw is dit jaar dat lokale of particuliere initiatieven ten behoeve van patiënten met kanker ook een beroep kunnen doen op steun vanuit de Bedumer Winterloop.

Aanvraagprocedure
Afhankelijk van de ingediende voorstellen honoreert het Stichting Bedumer Winterloop één of meerdere lokale initiatieven. Totaal wordt maximaal €10.000,= beschikbaar gesteld.

Randvoorwaarden voor financiering van een lokaal of particulier initiatief
– De aanvraag ondersteunt patiënten met kanker.
– Het initiatief heeft een duidelijk omschreven doel.
– De aanvraag wordt ingediend op het daarvoor bestemde aanvraagformulier.
– Het initiatief aanvaardt met de indiening van de aanvraag een actieve rol als ‘ambassadeur’ ten behoeve van de Bedumer Winterloop 2019.
– De financiële omvang van een voorstel bedraagt maximaal €10.000 inclusief BTW. Voor december 2019 moet de besteding gerealiseerd zijn en is daarvan een schriftelijke rapportage ingediend bij de Stichting Bedumer Winterloop.

Indienen voorstel
Voor het indienen van een voorstel kunt u het formulier ‘aanvraag lokaal of particulier initiatief’ gebruiken (maximaal twee kantjes A4). Voorstellen voorzien van naam per e-mail uiterlijk 1 februari 2019 sturen naar: [email protected]

Beoordeling van voorstellen
De beoordeling van ingediende voorstellen verloopt als volgt:
1. Beoordelingscommissie Lokaal of particulier Initiatief
De voorstellen worden beoordeeld door de beoordelingscommissie bestaande uit de heer Rick Plaggemars, mevrouw Henriette Huizinga en mevrouw Gerda Klooster.
2. Een commissielid betrokken bij een voorstel zal niet mee oordelen over betreffend voorstel.
3. De commissie zal uiterlijk eind februari 2019 haar besluit meedelen aan het bestuur Stichting Bedumer Winterloop.

Beoordelingscriteria:
Initiatiefnemer is woonachtig in gemeente Het Hogeland
Uitvoering komt voor 100% ten goede aan patiënten met kanker
Duurzaam initiatief
Er is een duidelijk omschreven doel
Omschreven hoe ambassadeursrol voor Bedumer Winterloop wordt uitgevoerd
Groot aantal patiënten profiteert

Beoordelingcommissie
Het bestuur van Stichting Bedumer Winterloop besluit uiteindelijk over toekenning van de financiering. Het advies van de beoordelingscommissie Lokaal of particulier initiatief zal leidend zijn bij de definitieve toekenning van de aanvraag. Het stichtingsbestuur informeert de betreffende aanvrager over de toewijzing. Ook informeert zij de buitenwereld actief over onder meer de resultaten van de financiering.
Uiterlijk 1 maart 2019 zal het bestuur kenbaar maken welk lokaal initiatief gesteund gaat worden.

Het aanvraagformulier vindt u op de website www.bedumerwinterloop.nl

Cookieinstellingen