Carbidschieten op idyllische plek en in Klapboemsterhuizen

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – Op twee totaal verschillende plaatsen werd er in de gemeente Winsum met carbid geschoten. In Winsum waren mensen bijeengekomen op het terrein van het voormalige vogelpark, wat is dat toch een mooie plek. Op de toegangsweg was een groep jongeren bezig om de grondbeginselen van het knallen onder de knie te krijgen. De mannekes vermaakten zich kostelijk.

 

Voormalig vogelpark

Verderop was het grote geschut opgesteld. Drie normale melkbussen en een soort ‘dikke Berta’. Toeschouwers hadden mooie zitplaatsen en genoten van de enorme knallen en de prachtige omgeving, dat normaal een oase van rust moet zijn. Een aantal kleine huisjes zouden prachtig passen op dit idyllisch stukje aan de buitenkant van Winsum.

 

Klapboemsterhuizen

In Klapboemsterhuizen, de feestwijk van Baflo, sloegen de vlammen uit de enorme vuurkorf. De vuurmeesters zorgden dat de temperatuur in de hele wijk zeker 4 graden hoger was dan in de rest van Baflo.
In de prachtige tent die ieder jaar op oudjaarsdag wordt opgezet was het weer oergezellig. Lekkere drankjes en hapjes, tafels, stoelen, een heuse bar en veel wijkbewoners die de laatste dag van het jaar met elkaar vieren.

Burgemeester Michels en secondant Henk Dijkstra kwamen langs. Volgens traditie had de burgemeester ook dit jaar weer twee ballen meegebracht.
De burgemeester werd door de buurt geridderd om zijn betrokkenheid bij Klapboemsterhuizen en mocht zelfs met carbid schieten. Burgemeester ging hem beter af!!

Cookieinstellingen