Hulpdiensten: ‘Drukke, maar gemoedelijke jaarwisseling in Het Hogeland’

Foto: Ingmar Vos

NOORD NEDERLAND – Rond Oud en Nieuw heeft de politie in Noord Nederland meer meldingen ontvangen dan het afgelopen jaar. De meeste telefoontjes gingen over overlast door vuurwerk en brandjes op straat. De brandweer spreekt over een ‘gemoedelijke jaarwisseling’. Er moest wel vaker worden uitgerukt dan bij de vorige jaarwisseling. In de meeste gevallen ging het om buitenbrandjes, zoals vreugdevuren. Dat de brandweer vaker in actie moest heeft volgens de hulpdienst zelf te maken met de weersomstandigheden, droog en aangename temperatuur.

 

In Het Hogeland moesten de hulpdiensten een aantal keren uitrukken. Een overzicht:

  • In Wehe- Den Hoorn stond begin van oudejaarsavond een heg van Het Hogeland College in de brand. De brandweer had het brandje snel onder controle.
  • In Winsum stond op oudjaarsdag rond het middaguur aan de Hamrik een kerstboom in brand. Het brandje is geblust met een emmer water.

  • In Bedum is oudjaarsdag, rond 14.31, een papiercontainer helemaal uitgebrand.

  • In Zoutkamp was oudjaarsdag een vuilverbranding pal voor de brandweerkazerne.

  • In Uithuizermeeden was het op 1 januari 2019 rond 02.00 uur onrustig in Uithuizermeeden. Door in het publiek gegooid vuurwerk, raakten mensen gewond. Er was veel politie ter plekke.
  • In Westernieland brandden in de nieuwjaarsnacht twee trailers compleet uit. De trailers stonden op de Westernielandseweg tussen Westernieland en Pieterburen. Het blussen van de brand was volgens de brandweer  niet eenvoudig. Er was ruim 2000 liter water nodig om het vuur helemaal te doven.                                                            .
  • In Warffum brandde een auto volledig uit (lees hier bericht)

 

Cookieinstellingen