Spontane actie van raadslid Herkströter krijgt veel bijval

Foto: Ingmar Vos
HET HOGELAND –  Zondag plaatste Sandra Herkströter, raadslid van gemeente Het Hogeland voor de SP een bericht op Twitter: “Mochten er mensen elders in het land zijn die willen helpen om de Waddenkust in Noord-Groningen op te ruimen. Wij bieden 4 slaapplekken (2kamers) aan. Natuurlijk inclusief ontbijt/ warme hap.”
Nog géén half uur later volgde het volgende bericht:
“Onze bedden zijn inmiddels bezet maar via via zijn er nog 5 slaapplekken beschikbaar.”
Rose-Marie Zuidema, raadslid van gemeente Het Hogeland voor GemeenteBelangen is óók zo’n geweldig betrokken mens en plaatste de volgende reactie:
“Dan zijn er echt nog wel meer bedden toch!!!! Ik weet er nog wel een paar.”
Sandra weet hoe gastvrij en betrokken Rose-Marie is en reageerde met: “Zeker Roos. Ik weet dat jouw deur ook altijd openstaat voor goeie gasten!”
Meer mensen stelden vervolgens hun huis open voor mensen uit het hele land die willen komen helpen en Sandra laat via Twitter weten: “WoW! Inmiddels 16 bedden beschikbaar dus ook clubs, bedrijven, etc kunnen overnachten op het Hogeland om na de dinsdagstorm de Waddenkust schoon te maken!
Een prachtig initiatief, een teken dat we mooie mensen in de gemeenteraad hebben gekozen en dat er heel veel mensen zijn die stapelgek zijn op het Waddengebied, ons gebied.
Hulde voor deze helden!
Cookieinstellingen