VeiligheidsRegio geeft waarschuwing af

De kwelder achter Westernieland, juli 2018
De kwelder achter Westernieland, juli 2018
Foto: Archief HN

NOORD-NEDERLAND – De Veiligheidsregio Friesland geeft, ook voor Groningen, een waarschuwing af voor het schoonmaken van de kwelders.

Er is storm op komst. Het is moeilijk te voorspellen wat de storm met de containers doet die nog in zee liggen. Na de storm worden er weer inspectievluchten gedaan en gaat het zoeken met de sonarboten verder.

De storm maakt het opruimen door vrijwilligers gevaarlijk. Advies: kom vanaf maandagmiddag niet meer als vrijwilliger naar de kustlijn voor opruimacties. We waarderen de inzet enorm, maar de veiligheid gaat boven alles!

We verwachten dat er woensdag weer vrijwilligers kunnen komen helpen. De bedrijven blijven opruimen, zolang de weersomstandigheden dat toelaten. Zij zijn beter toegerust op storm en wind dan vrijwilligers.

Er zijn nog steeds oproepen om te komen helpen: ‘De kwelder achter Westernieland ligt nog vol troep. Vele mensen helpen, maar er is nog veel meer hulp nodig,’ veiligheid gaat voor alles

Veiligheidsregio: ‘Ga ook in Groningen niet naar de kwelders toe. Op de kwelders ligt nog veel afval. Maar slibkwelders zijn moeilijk en gevaarlijk toegankelijk. Laat dat over aan de professionals.’

Cookieinstellingen