Stormschade valt mee, Zeehondencentrum is coördinator opruimacties

Foto: HogelandNieuws

HET HOGELAND – De gevolgen van de storm op de Waddenkust blijkt mee te vallen. Er is minder vuil aangespoeld dan verwacht. Het zeehondencentrum in Pieterburen is aangewezen als coördinator voor de opruimacties van vrijwilligers.

Vanochtend hebben Rijkswaterstaat, de Groninger kustgemeenten, het waterschap Noorderzijlvest, het Zeehondencentrum en nog wat organisaties die bij de milieuramp betrokken zijn, de situatie beoordeeld. Zeehondencentrum Pieterburen zal fungeren als aanspreekpunt voor het vaststellen van plekken waar vrijwilligers veilig aan de slag kunnen om mee te helpen de boel schoon te maken. De eigenaren van de kwelders maken op korte termijn een plan om deze gebieden aan te pakken. De uitvoering ervan wordt ook door het Zeehondencentrum geregeld.

Anne Marie Veenhuis, woordvoerder van de gemeente Het Hogeland zegt over de inzet van vrijwilligers: “Nog één keer. Mensen ga niet op eigen houtje in de kwelders aan de slag. Het is zeer gevaarlijk, het is gewoon onveilig. Je loopt het risico in de modder vast te komen zitten. Als iets fout gaat kun je onderkoeld raken. Het is bovendien zeer kwetsbaar natuurgebied.”

Reacties

article
129606
HET HOGELAND – De gevolgen van de storm op de Waddenkust blijkt mee te vallen.
https://winsum.nieuws.nl/nieuws/20190109/stormschade-valt-mee-zeehondencentrum-is-coordinator-opruimacties/
2019-01-09T12:46:00+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/382/2019/01/09124118/Uitgelicht-7-1-2019.png
Nieuws