Meer dan 100 vrijwilligers ruimen de dijken op

Foto: Ingmar Vos

NOORDPOLDERZIJL – Meer dan honderd vrijwilligers zijn zaterdagmorgen naar Noordpolderzijl gekomen om te helpen bij het schoonmaken van de dijken. Door de containerramp met de MSC Zoe ligt er veel rommel langs de dijken.

En dat is slecht voor de dieren, zeggen Staatsbosbeheer en de Zeehondencentrum. Samen met het waterschap, de gemeente Het Hogeland en de Veiligheidsregio Groningen is daarom een gecoördineerde schoonmaakactie opgezet tussen Noordpolderzijl en Westernieland. Het stuk van zes kilometer lang werd door de vrijwilligers schoongemaakt. De aandacht ging met name uit naar de kleine stukjes afval die door dieren aangezien kunnen worden als eten en daar later aan overlijden. Er werd een alarmerende hoeveelheid kunststofkorrels bij de schoonmaakactie.

De vrijwilligers kwamen uit alle hoeken van Nederland om te helpen. Van Stadskanaal tot Kampen en van Utrecht tot Brabant. In ’t Zielhoes kregen zij een instructie hoe te werk te gaan.

Door weer en wind gingen jong en oud op pad langs het Groninger wad. Burgemeester Henk Jan Bolding bedankte de vrijwilligers voor hun komst en hielp zelf ook een handje mee bij de schoonmaakwerkzaamheden.

Tekst en foto’s: Ingmar Vos

 

Reacties