Roy Kamps nieuwe trainer VV Aduard 2000

Roy Kamps en voorzitter Jacob Klaas Star toosten op een goede samenwerking
Roy Kamps en voorzitter Jacob Klaas Star toosten op een goede samenwerking
Foto: Twitter

BEDUM/ADUARD – De in Bedum woonachtige Roy Kamps wordt het komend seizoen trainer van VV Aduard 2000, dat uitkomt in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal.

Hij volgt daarmee Winsumer Henk Alssema op, die aan z’n derde seizoen bezig is op het sportpark aan de Burgemeester van Barneveldweg. De Aduarders staan op de voorlaatste plaats.

Roy Kamps is geen onbekende op Hogelandster voetbalvelden. Zo was hij als voetballer actief bij Viboa, Hunsingo, SV Bedum en het vorig seizoen nog bij VV Eenrum, waarmee hij promoveerde naar de vierde klasse.

In het seizoen 2014-2015 was VV Noordwolde de eerste vereniging waar Kamps als hoofdtrainer aan de slag ging. Het werden drie mooie jaren met een 6e, 7e, en 3e plaats. In dat laatste jaar deed men tot op de laatste speeldag mee voor het kampioenschap, maar ging SV Marum er met het kampioenschap vandoor. Er restte nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse, maar daarin bleek Nieuwleusen twee keer te sterk.

Kamps is nu bezig aan z’n tweede jaar bij zaterdag derdeklasser VV Niekerk, waarmee hij op een 10de plaats staat in 3B. Ook in deze klasse is het onderin spannend, Niekerk heeft slechts drie punten meer dan nummer laatst Dokkum. Handhaving lijkt dan ook de hoogste prioriteit te hebben, net als bij VV Aduard 2000, de club waar Kamps het volgend seizoen hoofdtrainer is.

 

Cookieinstellingen