Warm onthaal in Dalfsen voor burgemeester Erica van Lente (met filmpje)

DALFSEN – Het was toch een vreemd gezicht: ‘onze’ burgemeester Erica van Lente in een moderne raadzaal vol ‘vreemde’ mensen die haar met enkel lofuitingen toespraken, een zwaardere ambtsketen dan ze gewend was in Bedum, een bijzondere voorzittershamer  met, gelukkig wel, de nodige symboliek, maar het voelde toch goed. Erica van Lente is na de officiële beëdiging door Commissaris der Koning Andries Heidema de nieuwe burgemeester van Dalfsen. De eerste vrouwelijke, met haar 39 jaar de jongste, en zoals wij al weten en Dalfsen nog gaat ervaren, de beste.

Het onthaal op het gemeentehuis in Dalfsen was warm. Op het plein galmden de tonen van muziekvereniging Excelsior Dalfsen en brandden moderne fakkels. Familie, vrienden, bestuurders, burgemeesters uit de regio Zwolle en andere genodigden/belangstellenden onthaalden burgemeester Van Lente en haar partner op deze koude maandagavond in januari met een warm applaus.

In de buitengewone raadsvergadering werd Erica Van Lente verwelkomd door de plaatsvervangend voorzitter, de heer L.M. Nijkamp.
Commissaris der Koning Heidema sprak over de eerste Lentedag voor Dalfsen, en dat al op 14 januari. Uit 46 sollicitanten paste Van Lente het meest bij het profiel van de burgemeester naar wie Dalfsen op zoek was.
Heidema: “We zochten een buitenkans en die hebben we met Erica gekregen. Een jonge vrouw, die de gemiddelde leeftijd van de Overijsselse burgemeesters fors laat dalen, met toch al een grote staat van dienst in de politiek en in het bedrijfsleven. Erica is  betrokken, verbindend en enthousiast.”
Ook burgemeester Meijer van Zwolle had lovende woorden voor de nieuwe burgemeester en verheugt zich op de samenwerking.

Vervolgens was het woord aan Erica van Lente: “Ik ben wel een beetje zenuwachtig, het is geweldig en geweldig spannend tegelijk,” verraadde ze, gekleed in een prachtig donkerblauwe robe, van achter het katheder. “Het voelt goed. Ook dat er familie, vrienden en veel mensen uit Groningen zijn. Het voelt alsof Het Hogeland me uitgeleide doet, of ze met eigen ogen willen zien dat ik goed terecht kom. Ik heb erg veel zin en vertrouwen in het burgemeesterschap van Dalfsen. Ik mag nu aan het werk. Het heeft even geduurd, omdat ik graag de klus in de gemeente Bedum wilde afmaken.”

De ‘commissie van uitgeleide‘ bestond onder andere uit wethouders en raadsleden van gemeente Het Hogeland, wethouders en raadsleden van voormalige gemeente Bedum en andere Erica van Lente- fans. Zij hoorden, keken en voelden dat het goed is tussen Dalfsen en Erica.

 

HogelandNieuws was natuurlijk bij de installatie aanwezig. Cameraman Douwe Jelle Titsing maakte de volgende reportage. De tekst is van Cees van de Meent. Meer foto’s staan in de serie boven de tekst.

Cookieinstellingen