Caroline Penris start Pixelactie Piepschuim

Foto: https://www.carolinepenris.nl/pixelactie-piepschuim/

EENRUM – Caroline Penris, verhalenfotograaf & grafisch vormgever uit Eenrum is een leuk initiatief gestart: Pixelactie Piepschuim

Caroline legt uit:”Ik was gisteren bij Westernieland aan de waddenkust en vond daar een stukje piepschuim van 16 cm lang. Dat is een van de vele stukken piepschuim die aanspoelden uit de losgeslagen containers van MSC Zoe aan onze kust. Ik nam het mee naar huis, vroeg me af hoeveel bolletjes er wel in dat kleine stukje zouden zitten. En oh… hoeveel bolletjes zwerven er nu in het milieu… ontelbaar veel! Dat betekent heel veel narigheid voor onder andere vogels, vissen, planten en onszelf. Die bolletjes komen natuurlijk uiteindelijk in ons voedsel terecht.

We zijn allemaal eigenaar van dit probleem!

Om te verbeelden hoe groot het probleem met zoveel kleine bolletjes piepschuim is maakte ik deze digitale foto van het stukje dat ik mee naar huis nam. Ik wil deze foto graag per pixel verkopen.

€ 0,01 per pixel.

75% van de opbrengst gaat naar De Waddenvereniging.

Er zijn veel pixels: 147.096

Ik ben benieuwd hoe ver we komen! Doe je mee?

Als je een of meer pixels koopt:

– ben je gedeeld eigenaar van de digitale foto

– steun je De Waddenvereniging

– maak je mij blij 🙂

 

Je kunt € 0,01 per pixel overmaken op:

NL84 INGB 0748 2340 04 t.n.v. Caroline Penris onder vermelding van pixelactie piepschuim. Ik zal op mijn Facebookpagina en op mijn website inzichtelijk maken hoeveel pixels er verkocht zijn. Pixels kopen en/of dit bericht delen is geweldig!”

 

31.159 verkochte pixels

Update:18-1 – 2019 | 22.18

De teller staat op 31.159 verkochte pixels! Er is al een mooi stuk weggewerkt! Dank aan iedereen voor het delen en de bijdragen! De actie gaat gewoon door. Piepschuim laat zich in het echt [in het milieu] niet zo eenvoudig verwijderen. Met deze actie is het ook best een klus om een stukje piepschuim van maar 16 cm lang op te ruimen. Dat visualiseert de enorme omvang van het piepschuimprobleem goed!

21.647 verkochte pixels 

Update:17-1 – 2019 | 19.26

De teller staat op 21.647 verkochte pixels! Dank en de actie gaat gewoon door. Ik ben blij dat mensen op deze manier hun bezorgdheid uiten over het piepschuimprobleem! Dat probleem ligt nu door de ramp met de zeecontainers heel erg aanwezig te zijn aan onze waddenkust. Daarom gaat nu 75 % van de opbrengst naar De Waddenvereniging. Maar het probleem is natuurlijk groter dan dat: ieder piepschuimbolletje komt uiteindelijk in ons voedselsysteem. Dus… weg met dat spul!

Ruim 5000 verkochte pixels

Update:17-1 – 2019 | 14.45

Inmiddels ruim 5000 pixels verkocht. Ik kan op ING natuurlijk niet alles zien. Daar gaat soms wel een paar dagen overheen. Ben zo benieuwd hoeveel het er echt zijn! Wil je me laten weten hoeveel je er gekocht hebt? Op fb of in een mailtje: [email protected]

Reacties

Cookieinstellingen