Belangengroep De Brake II trekt zich terug uit Klankbordgroep Kortsluiting

Foto: Archief WinsumNieuws

WINSUM – De belangengroep De Brake II heeft zich teruggetrokken uit de Klankbordgroep Kortsluiting Winsum. De reden hiervoor is, zo melden de vertegenwoordigers aan de bewoners, dat er voor De Brake II niets te halen bij de klankbordgroep, mede omdat de opdracht vanuit de Raad niet wordt ingevuld door de projectleider. De vertegenwoordigers hadden dit al eerder aan de Raad gemeld, maar er is niets veranderd. Het college en de raad zijn op 18 januari middels een brief op de hoogte gebracht van de terugtrekking. In de brief schrijft de belangengroep dat zij tijdens/na de klankbordgroep Kortsluiting Winsum- vergadering de balans heeft opgemaakt voor wat betreft de wensen vanuit de Brake II en tot de volgende conclusies is gekomen:

-Het gevraagde stil asfalt kan niet worden meegenomen in dit project (niet noodzakelijk/te duur). De projectleider wil wel de “moeite” nemen om voor te stellen bij het college, dat bij een volgende reconstructie/onderhoud aan de Onderdendamsterweg het stil asfalt wel meegenomen zal worden. Voor dit moment (en we betwijfelen voor de toekomst) is dit dus een waardeloze (zonder commitment) toezegging en invulling op hetgeen door ons gevraagd.

-Voor wat betreft het verzoek om het traject ter hoogte van de Brake II 50km/uur te laten worden, is op 24 juli een rapport samengesteld (en ons deze week gestuurd), met de conclusie dat de weg zich niet leent voor een binnen de bebouwde kom weg. De vraag wat we moeten doen om het wel een 50km/uur weg te laten worden, is nooit uitgezet/beantwoord. Ook deze wens verdwijnt dus van tafel.

-Met een medewerker van de gemeente hebben we het traject afgelopen en onze ideeën besproken omtrent de inrichting van de weg. Wij hebben tot op heden geen terugkoppeling gehad over wat hiermee gedaan kan worden.

-De akoestische meting is na een hapering succesvol afgerond. Het geluid is t.o.v. de meting in 2012 toegenomen en was in 2012 al (net) boven de norm. Echter, er is geen sprake van een reconstructie op de gemeten plaats, wat betekent dat het project hier niets aan hoeft te doen en blijkens ook niet gaat doen.

Bij de projectleider is steeds het uitgangspunt geweest om te onderzoeken of er iets bijzonders gedaan moet worden. Het antwoord is op alle punten, rationeel gezien, dat dat niet hoeft. Volgens onze beleving had de vraag vanuit de Raad meer te maken met wat gedaan kon worden aan de wensen van de bewoners van de Brake II. Wij hadden dus verwacht dat vanuit het project voorstellen zouden worden gemaakt met een kostenraming, welke dan besproken zouden kunnen worden ter besluit (in de Raad).

Kortom, voor de belangengroep de Brake II is niets te halen via de klankbordgroep. In een vorig schrijven (2 september 2018) hebben wij ook al aangegeven met de vraag te zitten of we aan de juiste tafel zaten. Wederom is gebleken, dat de klankbordgroep geen budget heeft voor onze wensen en geen can-do mentaliteit aanwezig is voor wat betreft onze wensen en zomaar zijn eigen besluiten neemt. Het levert in ieder geval niets op aan de Raad waarover een besluit genomen kan worden.

Wij zijn enorm teleurgesteld om u dan ook mee te moeten delen dat wij ons terugtrekken uit de klankbordgroep. De vraag aan de Raad is nu hoe wij wel kunnen zorgen dat de juiste stukken ter tafel komen voor de Raad om te besluiten, nu de projectleider wederom verzuimt serieuze stukken te produceren n.a.v. onze wensen, waarop niet hij maar de Raad kan besluiten.

 

Ruimte voor individuele actie

De belangengroep eindigt haar brief aan de buurtbewoners met: “Het stond eenieder vrij en nog steeds staat eenieder vrij om individueel actie te ondernemen op dit onderwerp (hoe dan ook). Officieel hebben we de belangengroep niet opgeheven, maar we beraden ons op hoe en of we voortzetten als groep.”

 

 

Cookieinstellingen