Ruben Brouwer debuteert op KNGU-wedstrijd in Joure

Foto: Turning Winsum.nl

WINSUM – Voor het eerst heeft Turning Winsum ook een jongen die meedoet aan wedstrijden van de KNGU, Ruben Brouwer mocht meedoen aan de wedstrijd van het district Noord in Joure. Wel een mooie markering voor het terugkeren van een stevige jongensgroep, nadat het een poosje leek dat de jongens de vereniging niet meer wisten te vinden.

Ruben is onlangs begonnen met het oefenen op de stof van “instap niveau 17” en traint hiervoor sinds een paar weken ook in Loppersum bij LSV. Eigenlijk kwam deze wedstrijd nog iets te vroeg, aangezien de basis van niveau 17 er nog maar net in zit, de plusjes moeten nog volgen. De meeste tegenstanders zijn een paar jaartjes ouder en al helemaal ingevoerd in de stof, wat ze op de D-score ettelijke punten voorsprong oplevert. Het doel van vandaag was dan ook vooral kennis maken met de overweldigende sfeer en alles wat bij een échte grote bondswedstrijd komt kijken. Zo was het op de avond ervoor nog zoeken naar de juiste kleding volgens KNGU-voorschrift en moest een kwartier voor de wedstrijd nog een jacht op witte sokken worden geopend. Het maakte Ruben niets uit, die genoot samen met trainster Rianne en trainingsmaatje Hendrik met volle teugen.

Prima prestatie

Al met al heeft Ruben een prachtige prestatie neergezet door in de E-score hele nette cijfers te scoren. Door het ontbreken van de hoogste moeilijkheidsgraad eindigde Ruben vandaag onderaan, maar weet precies waar hij aan kan gaan werken. Op 9 februari staat hij er weer namens Turning Winsum, dan in de turnhal in Groningen.

Cookieinstellingen