Vier nieuwe raadsleden voor Het Hogeland

De raadszaal in Uithuizen.
De raadszaal in Uithuizen.
Foto: Berto Merx

HET HOGELAND – Er worden vier nieuwe raadsleden geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Het Hogeland op 30 januari.

De partijen Gemeentebelangen, CU, PvdA en CDA raakten vier raadsleden kwijt. Zij werden wethouders en wethouders zijn geen raadsleden. Hierdoor komen er vier plaatsen in de raad vrij. Voor de PvdA gaat de in Zuurdijk wonende Mädi Cleerdin opnieuw op het pluche plaatsnemen. Zij was fractie-voorzitter voor de PvdA in de gemeenteraad van De Marne. Zij geniet ook bekendheid als promotor van de biljartsport en promotor van de vrouwenmancipatie.

Notabelen uit Zuurdijk voerden campagne voor Cleerdin tijdens de verkiezingen.

Jacob Cleveringa gaat voor Gemeentebelangen in de raad. Cleveringa heeft een zelfstandig schildersbedrijf in Baflo en is daarnaast in Het Hogeland bekend als voetbalscheidsrechter.

Voor het CDA zet Jan van de Wal uit Uithuizermeeden zijn politieke loopbaan voort . Vanaf 2002 zat hij in de gemeenteraad van Eemsmond. De docent geschiedenis en levensbeschouwing gaat aan de vijfde termijn beginnen.

Nannet Gijzen.

Voor de CU gaat Nannet Gijzen weer in de raad. Ze was raadslid in Winsum maar moest deze functie in het najaar neerleggen omdat ze verhuisd was naar Mensingeweer, in de voormalige gemeente De Marne. Een raadslid behoort in de betreffende gemeente te wonen.

Hans Kastermans.

Ook wordt Hans Kastermans benoemd als plaatsvervangend griffier. Doordat de beoogde raadsadviseur/plaatsvervangend griffier voor de start van de nieuwe gemeente een functie elders heeft aanvaard is deze functie vacant. “Door het wegvallen van betrokkene diende in de periode voorafgaande aan de herindeling reeds te worden voorzien in ondersteuning ten behoeve van de voorbereidingen voor het raadsdomein. Deze ondersteuning is geboden door Hans Kastermans, aansluitend op de periode waarin hij fungeerde als waarnemend griffier van Bedum,” aldus het voorstel. In de komende maanden zal de functie via een wervingsprocedure structureel worden ingevuld. 

Cookieinstellingen