Kersaan wordt tweede voorzitter gemeenteraad

Gerke Kersaan.
Gerke Kersaan.
Foto: Archief HogelandNieuws

HET HOGELAND – De raadsvergadering van volgende week woensdag is het moment waarop allerlei functies worden verdeeld. Om te beginnen: Gerke Kersaan (GB) wordt plaatsvervangend voorzitter van de raad van Het Hogeland.

Jaap Heres (PvdA) zal hem vervangen als tweede reserve voorzitter. Zij komen in actie als de burgemeester als reguliere voorzitter te nauw bij een onderwerp betrokken is of om andere redenen zijn taak niet kan uitoefenen. De wethouders Eltjo Dijkhuis en Kristel Rutgers en de raadsleden Janny Kiel (PvdA) en Attje Waal (VVD) gaan in het algemeen bestuur van GR Groningen Seaports. Dijkhuis wordt ook lid van het dagelijks bestuur van Seaports.

Wethouder Harmannus Blok en CDA-raadslid Kor Berghuis versterken het algemeen bestuur van het Vuilververwerkingsbedrijf Noord Groningen. Anne Marie Smits (GroenLinks) gaat in het bestuur van de Vereniging Waddenzeegemeenten. Burgemeester Henk Jan Bolding stapt in het algemeen bestuur van de Eems Dollard Regio. Wethouder Mariette de Visser gaat het algemeen bestuur van de Volkskredietbank versterken.

De benoemingen zullen geen problemen opleveren. Deze verdeling is in informeel onderling overleg opgesteld.

Cookieinstellingen