Enthousiasme en twijfel over plannen Wierden en Borgen

De Borgenbuurt. Burchtplein in Bedum
De Borgenbuurt. Burchtplein in Bedum
Foto: Auwert Postmus

BEDUM – “Het zijn goede avonden geweest,“ zegt de woordvoerder van de Woningbouwstichting Wierden en Borgen. Drie avonden is overlegd met de bewoners van de drie probleemwijken over het plan om in vijf jaar honderd woningen te slopen en opnieuw te bouwen. En nog eens ruim zeventig woningen met een renovatie weer toekomstbestendig te maken.

De woningbouwstichting  ging met de bewoners van de Zeehelden-, Professoren- en Borgenbuurt in Bedum in overleg over het voorlopig plan waarbij in vijf jaar voor een 22 miljoen in de buurten moet worden verspijkerd. “Er waren bewoners die enthousiast waren, en er waren er die twijfels hadden. Dit is het eerste ruwe plan dat we komende tijd gaan uitwerken en suggesties van bewoners nemen we mee in de verdere ontwikkeling ervan. Het is onze intentie om de bewoners nauw bij de plannen betrokken te houden” zegt Anneke Wierenga van Wierden en Borgen.

Jan Dijkema van het Bedumer Huurdersfront zegt in een reactie: “Het zijn nog zeer voorlopige plannen. We hebben nu een plan waar we Wierden en Borgen op kunnen vastpinnen. We zijn verheugd over de sloop van die 100 woningen. Een belangrijk aandachtspunt is wat er met de huurprijzen gebeurt na de renovatie. Dat is eigenlijk onderhoud en dat mag de huurders niet in de schoenen geschoven worden. Gaan de gerenoveerde woningen van het gas af? Er zijn zeker nog een aantal zaken die verder bediscussieerd moeten worden.”

Cookieinstellingen