Update ongeval Onderdendamsterweg: helden hielpen het slachtoffer

Foto: Ingmar Vos

WINSUM – De jongeman die vrijdagavond met zijn auto in een brede sloot naast de Onderdendamsterweg reed, had niet alleen een engeltje op zijn schouder. In hun knusse boerderij aan de Onderdendamsterweg zaten Jeroen Doeven en zijn vrouw Erika Bouwsema nog even gezellig na te puffen van het werk in hun eethuis Lunch&Dine te Bedum. Dochter Anouk was net naar haar kamer gegaan en hoorde een harde knal. Ze keek uit haar raam en zag nog net een achterlicht van een auto in de sloot.

Erika: “Wij zijn meteen naar buiten gerend, maar dan kom je bij die auto en dan ben je best bang wat je zult aantreffen als je die sloot in gaat. Jeroen dacht bijna niet na en ging de sloot in. Het slachtoffer, dat nog net met zijn hoofd boven water zat, maakte duidelijk dat hij ‘oké’ was, maar niet uit de auto kon komen. Jeroen kreeg de deur niet alleen open, maar gelukkig samen met een voorbijganger wel.”

Nadat het slachtoffer uit de sloot geholpen was, arriveerden de hulpdiensten. Zij ontfermden zich over de jongeman. Jeroen, Erika en Anouk hebben nog lang rillend en bibberen zitten bijkomen van het avontuur.

Op social media krijgen ‘helden’ Jeroen en de (nog onbekende) voorbijganger veel lof voor hun hulp.

Een aantal reacties:

– Wat een geluk voor de bestuurder .TOPPERS

– Wauw Jeroen, wat een top actie! Diegene is eeuwig dankbaar

– Jeetje wat heftig…! En wat een held dat hij dit heeft gedaan!

– Goede actie!!!  topper

– Poeh…dat is heftig!  En Jeroen, wat een held!

– Respect Jeroen en voorbijganger

Jullie zijn de helden van januari 2019

Cookieinstellingen