Nieuws van de Winsumer IJsbaan

Foto: Archief HN

WINSUM – Terwijl schaatsminnend Nederland de weerpluim bestudeert, is ook het bestuur van de Winsumer IJsbaan actief. Zo wordt er achter de schermen gewerkt aan een nieuwe website, waarvoor we nog foto’s kunnen gebruiken.

Heeft u nog leuke schaatsfoto’s die gemaakt zijn bij voorkeur in de periode maart 2018 op onze ijsbaan die wij mogen plaatsen, dan kunt u die mailen naar [email protected]. Bij voorbaat dank.

27 januari 2017

Ondertussen zelf genieten van de historie van de Winsumer IJsbaan? Twaalf maart 1865 nam een groep Winsumers het initiatief om de vereniging Winsumer IJsbaan op te richten. In verband met het 150 jarig jubileum hebben wij een fullcolor boek van 48 pagina’s met harde kaft uitgegeven met daarin het verhaal van onze rijke geschiedenis. Zo hebben wij in het verleden veel hardrijderijen georganiseerd. Daarnaast is de Winsumer IJsbaan één van de verenigingen die de KNSB heeft opgericht én initiatiefnemer van de Noorderrondritten, dit in samenwerking met de Noorder ijsbond. Dit unieke jubileumboek is interessant voor elke Winsumer of schaatsliefhebber. We hebben nog een paar jubileumboeken die we nu aanbieden van €10 voor slechts €5. U kunt ons mailen voor meer informatie of om uw bestelling te plaatsen.

Mocht het zaterdagavond 16 februari niet lukken met een stevige ijsvloer op onze eigen natuurijsbaan dan gaan we voor de derde keer dit seizoen met onze leden naar Kardinge. Deze keer kan er gratis geschaatst worden van 19 tot 21 uur. Wilt u van ons aanbod gebruik maken, stuur dan een mailtje naar [email protected]. Vermeld bij aanmelding uw naam, adres, het aantal personen wat in totaal gebruik maakt van dit aanbod en het aantal kinderen in de basisschoolleeftijd.

Het vervoer van en naar Kardinge is op eigen gelegenheid. Neem wel uw lidmaatschapskaart 2018-2019 mee, want op vertoon van deze kaart kunt u naar binnen. De schaatsverhuur is zeer waarschijnlijk gesloten, dus zorg vooraf voor eigen schaatsen. Let op de kunstijsbaan is glad, controleer daarom dus of uw schaatsen scherp zijn. Vergeet ook muts en handschoenen niet, dat is een verplichting op de ijsbaan.

 

Bestuur Winsumer IJsbaan

Cookieinstellingen